Main Content

Prestupové novinky (19.8.): Traja záujemcovia o Messiho, Griezmann, Havertz, Silva či Dembele

streda, 19. august 2020 09:55 | Autor: Martin Gregor

Lionel Messi
Lionel Messi | zdroj: TASR

Leto prináša množstvo zaujímavých prestupových špekulácii a hoci kluby negatívne ovplyvnili ekonomické dopady pandémie koronavírusu, očakáva sa, že niekoľko zaujímavých prestupov sa určite ešte udeje. 

Traja záujemcovia o Messiho

Portál Tutto Mercato Web uviedol, že šance na letný odchod Messiho z FC Barcelona po šokujúcom výprasku od Bayernu Mníchov stúpli z nuly na 30% a klubmi, ktorým by sa mohlo podariť realizovať tento senzačný transfer sú Inter Miláno, Manchester City a Paríž St. Germain. Kúpiť Messiho by však bolo aj pre tieto tímy nesmierne finančne náročnou záležitosťou. Nešlo by totiž len o vyplatenie odstupného Barcelone, s ktorou má ešte rok platný kontrakt, ale aj pokrytie jeho platu, ktorý predstavuje nákladovú položku 50 miliónov eur ročne.

Lionel Messi
Lionel Messi | zdroj: TASR

Havertz sa stane najdrahším Nemcom v histórii

Nemecký supertalent Kai Havertz sa v 21 rokoch stane najdrahším nemeckým futbalistom v histórii. S touto informáciou prišiel nemecký Sport Bild, ktorý tvrdí, že Bayer Leverkusen ho predá do Chelsea za rekordnú čiastku. Odhaduje sa, že by mohla prekonať sumu 100 miliónov eur. Ofenzívny stredopoliar z Aachenu v nedávno skončenej sezóne nazbieral naprieč všetkými ligami 18 gólov a 9 asistencií.

Kai Havertz
Kai Havertz | zdroj: TASR

Veľký zaujem o Bernardeschiho

Federico Bernardeschi, ktorý má v Juventuse ešte dvojročný platný kontrakt, sa podľa Calcio Mercato ocitol v centre pozornosti Chelsea FC a Atletico Madrid. Oba kluby by chceli 26-ročného krídelníka získať už toto leto, no nebudú to mať ľahké. Otázne je, či by Juventus vôbec súhlasil s jeho uvoľnením. Transfermarkt mu odhaduje hodnotu okolo 30 miliónov eur.

Federico Bernardeschi
Federico Bernardeschi | zdroj: TASR

Thiago Silva potrebuje čas na rozmyslenie

Dlhoročná opora Parížanov Thiago Silva povedal po včerajšom postupe PSG do finále Ligy majstrov, že potrebuje ešte nejaký čas, kým sa rozhodne, akým smerom budú smerovať jeho ďalšie kroky. ,,Povedal som môjmu agentovi, aby ma teraz nevyrušoval. Chcel myslieť na finále Ligy majstrov. Potom môžeme hovoriť a rozhodnúť o mojej budúcnosti,” uviedol brazílsky stopér v rozhovore pre Sky Sports.

Thiago Silva
Thiago Silva | zdroj: TASR

Koeman sa stane trénerom Barcelony

Včera sme vás informovali, že trénerom Barcelony sa podľa všetkého stane Holanďan Ronald Koeman, nuž a túto informáciu neskoro večer potvrdil aj prezident katalánskeho veľkoklubu Josep Maria Bartomeu. Medzitým Barcelona ukončila zmluvu so športovým riaditeľom klubu Ericom Abidalom a stanovila konanie prezidentských volieb na marec  2021. Tieto zmeny by mohli z časti prispieť k tomu, že Lionel Messi napokon vydrží v Barcelone minimálne do konca budúcej sezóny, kedy urobí rozhodnutie o svojej ďalšej budúcnosti.

Ronald Koeman
Ronald Koeman | zdroj: TASR

Dembele a Griezmann nie sú na predaj, Messi zostane

Prezident FC Barcelona Josep Maria Bartomeu poprel špekulácie, podľa ktorých by z Camp Nou mohli odisť Antonie Griezmann a Ousmane Dembele. Obaja Francúzi sú podľa neho nepredajnými hráčmi rovnako ako Ter Stegen, Lenglet, De Jong, Semedo či Messi, u ktorého stále trvá na tom, že ukončí kariéru na Camp Nou. Bartomeu taktiež naznačil, že v budúcej sezóne by Barca mohla počítať aj so službami Philippeho Coutinha, ktorý sa vráti z hosťovania v Bayerne.

Antonie Griezmann
Antonie Griezmann | zdroj: TASR

Rýchle správy

AC Miláno sa stále snaží získať z Tottenhamu stopéra Sergeho Auriera. Calcio Mercano tvrdí, že Spurs si jeho služby cenia na 23 miliónov libier.

Neapol je údajne ochotný predať Kaliodoua Koulibalyho. Britský Mirror informoval, že vedenie SSC pozvalo predstaviteľov Manchestru City k rokovaciemu stolu. Požadovať zaňho bude 66 miliónov eur.