Main Content

Prestupové novinky (18.8.): Návrat Wengera, tréner Barcelony, Guardiola, Aubameyang, Silva či Costa

utorok, 18. august 2020 09:31 | Autor: Martin Gregor

Arséne Wenger
Arséne Wenger | zdroj: © TASR

Leto prináša množstvo zaujímavých prestupových špekulácii a hoci kluby negatívne ovplyvnili ekonomické dopady pandémie koronavírusu, očakáva sa, že niekoľko zaujímavých prestupov sa určite ešte udeje. 

Pierre Emerick Aubameyang blízko podpisu zmluvy

Britský Daily Mail tvrdí, že Arsenal Londýn je blízko k predĺženiu zmluvy s Pierreom-Emerickom Aubameyangom. Gabonský útočník mal súhlasiť s novým kontraktom, ktorý by mu garantoval týždenný príjem 250 tisíc libier. Súčasná zmluva Aubameyanga končí na Emirates Stadium už po budúcej sezóne a pre Gunners bolo dôležité, aby s ním predĺžili kontrakt ešte pred úvodnom nového ročníka. Viac sa dozviete tu

Pierre-Emerick Aubameyang
Pierre-Emerick Aubameyang | zdroj: TASR

David Silva sa vracia do Španielska

Skúsený španielsky stredopoliar David Silva, ktorý sa definitívne rozlúčil s Manchestrom City, s ktorým počas 10 rokov pôsobenia na Etihad Stadium získal až 14 trofejí, má už nový klub. Stal sa ním účastník španielskej La Ligy Real Sociedad San Sabastian. Podrobnosti sa dočítate tu.

David Silva
David Silva | zdroj: Instagram

Našiel si Wolverhampton náhradu za Jimeneza?

Wolverhampton Wanderers, ktorého sezóna sa nedávno skončila vypadnutím vo štvrťfinále Európskej ligy, by mal podľa Sky Italia čoskoro skompletizovať kúpu útočníka SC Braga Paulinha. Špekuluje sa, že by mal prísť ako náhrada za Raula Jimeneza, ktorý je spájaný s viacerými veľkoklubmi. Wolves by za služby Paulinha mali zaplatiť portugalskému celku 23 miliónov eur.

Raul Jimenez
Raul Jimenez | zdroj: TASR

United chcú získať Douglasa Costu

Na zozname možných posíl Manchestru United sa objavilo meno 29-ročného krídelníka Juventusu Turín Douglasa Costu. Sky Sports informuje, že Costa je vytipovanou náhradou pre Red Devils za Jadona Sancha, ktorého sa nepodarí priviesť z Borussie Dortmund. Brazílčan strelil v tejto sezóne za Starú dámu len 3 góly, ku ktorým pridal sedem asistencii. Na Old Trafford ale veria, že vo farbách červených diablov by vedel herne pookriať a nadviazať na úspešnejšie predchádzajúce sezóny. Jeho cena sa odhaduje na niečo vyše 20 miliónov eur.

Douglas Costa
Douglas Costa | zdroj: TASR

Sky Sports: Trénerom Barcelony sa stane Koeman!

Hoci v predchádzajúcich dňoch to vyzeralo tak, že najhorúcejším kandidátom na trénera Barcelony je Argentínčan Mauricio Pochettino, ktorý je po odchode z Tottenham ustále bez angažmánu, najnovšie správy naznačujú, že k tomuto postu je najbližšie bývalý hráč Kataláncov Holanďan Ronald Koeman. Podrobnejšie sme sa tejto téme venovali v tomto článku.

Ronald Koeman
Ronald Koeman | zdroj: TASR

Wenger na lavičku Holandska?

V náväznosti na správy, podľa ktorých by sa mal stať novým trénerom Barcelony Ronald Koeman, prišiel holandský futbalový portál voetbalzone.nl s informáciou tvrdiacou, že novým kormidelníkom Orajnes by sa mohol stať Arséne Wenger, ktorý je od odchodu z Emirates Stadium bez angažmánu. 70-ročného Francúza, ktorý viedol Arsenal medzi rokmi 1996 až 2018, by podľa všetkého lákala možnosť trénovať národný tím a v prípade pôsobenia na lavičke Holandska by mal k dispozícii nesmierne talentovaný káder. 

Arséne Wenger
Arséne Wenger | zdroj: TASR

Abidal zostáva členom vedenia Barcelony

Prezident FC Barcelona Josep Maria Bartomeu sa počas včerajšej mimoriadnej schôdze rozhodol podržať športového riaditeľa klubu Erica Abidala v jeho funkcií. Odvolanie bývalého francúzskeho reprezentanta by pritom v tých neistých časoch, kedy sa spomína možnosť odchodu Lionela Messiho, nebolo prekvapujúcim krokom. Medzi Messim a Abidalom totiž údajne neprevládajú práve najpriateľskejšie vzťahy. Ako informoval plátok COPE, Bartomeu mal podržať Abidala najmä z dôvodu, že odvádza výbornú prácu súvisiacu s prestupovým trhom.

Lionel Messi, Eric Abidal
Lionel Messi, Eric Abidal | zdroj: TASR

Guardiola (vraj) zostane trénerom Manchestru Cty

Krátko po tom ako včera britský bulvárny denník The Sun uviedol, že Manchester City sa snaží nahradiť Pepa Guardiolu Mauricom Pochettinom, vyvrátil tieto špekulácie jeho agent Josep Maria Orobitg, ktorý v rozhovore pre Spox a Goal.com skonštatoval, že Guardiola určite zostane trénerom City aj v budúcej sezóne. Orobitg taktiež vylúčil možnosť, že by sa Guardiola vrátil do Barcelony, čo označil v súčasnej situácii za absolútne nemožné. Podrobnosti sa dozviete v tomto článku

Pep Guardiola
Pep Guardiola | zdroj: TASR