Main Content

Sky Sports: Trénerom Barcelony sa stane Koeman!

utorok, 18. august 2020 09:27 | Autor: Martin Gregor

Ronald Koeman
Ronald Koeman | zdroj: TASR

Hoci v predchádzajúcich dňoch to vyzeralo tak, že najhorúcejším kandidátom na trénera Barcelony je Argentínčan Mauricio Pochettino, ktorý je po odchode z Tottenham ustále bez angažmánu, najnovšie správy naznačujú, že k tomuto postu je najbližšie bývalý hráč Kataláncov Holanďan Ronald Koeman.

Informoval o tom britský Sky Sports, ktorý je známy svojimi hodnovernými zdrojmi a len málokedy uverejní informácie, ktoré by boli výrazne vzdialené od reality.

Sky Sports uviedol, že Koeman sa už dohodol s Barcelonou na podmienkach zmluvy, no uzavretiu finálnej dohody zatiaľ bráni jeho výkupná klauzula, ktorú má s holandskou reprezentáciou, ktorej je stále trénerom. Katalánci teda musia vyplatiť holandský futbalový zväz a ten musí pochopiteľne súhlasiť.

Ďalšími kandidátmi na trénera Barcelony boli aj Xavi Hernandez, ktorý aktuálne vedie katarský Al Sadd a dokonca sa spomínal aj Thierry Henry. Na mimoriadnej schôdzi FC barcelona, počas ktorej bol včera odvolaný tréner Quique Setien, sa vraj spomínali aj mená Laurenta Blanca či trénera B-tímu Barcelony Garciu Pimientu. Koeman a Pochettino sa však skloňujú najčastejšie a pravdepodobne jeden z nich naozaj usadne na horúcu lavičku FC Barcelona.