Main Content

Ak nedôjde k zmenám, Lionel Messi opustí Barcelonu

sobota, 15. august 2020 12:09 | Autor: Martin Gregor

Lionel Messi
Lionel Messi | zdroj: TASR

Deň po šokujúcom spôsobe, akým sa Barcelona rozlúčila s touto sezónou Ligy majstrov (prehra s Bayernom 2:8), prišiel denník El Partidazo de COPE s informáciou, podľa ktorej Lionel Messi opustí budúci rok katalánskeho giganta ak nenastanú v klube radikálne zmeny.

V prvom rade by malo ísť o zmeny týkajúce sa vedenia klubu, s ktorým mal Messi už v priebehu sezóny viaceré nezhody. V klube údajne panuje veľké napätie a mnoho viny padá najmä na hlavu súčasného prezidenta klubu Jospea Maria Bartomeua.

FC Barcelona však čakajú budúce leto voľby nového klubového prezidenta a teda aj prípadná zmena celého vedenia. Jednou z možnosti je napríklad aj návrat do funkcie Joana Laportu, ktorý sa stále teší veľkej obľube a sľubuje, že sa pokúsi priviesť naspäť na lavičku Blaugranas Pepa Guardiolu.

 Je preto veľmi pravdepodobné, že Lionel Messi si počká práve na to ako dopadnú a až potom sa rozhodne, ktorým smerom sa budú uberať jeho ďalšie kroky.

Argentínčan je aktuálne v dobrej pozícii na vyčkávanie, pretože jeho súčasný kontrakt končí práve v období volieb. Ak teda nedopadnú zmeny vo vedení klubu podľa jeho predstáv, môže pokojne odísť. A ak áno, podpíše nový kontrakt.  

Po včerajšej zdrvujúcej prehre Barcelony s Bayernom mu však odporučil bývalý obranca Manchestru United a v súčasnosti populárny futbalový analytik Rio Ferdinand, aby odišiel čím skôr. ,,Otázkou je, nad tým práve teraz rozmýšľa? Na čo bude myslieť, keď dnes pôjde domov?,” spýtal sa rečnícky  a doplnil: ,,(Bute do) level, na ktorom je teraz jeho tím v porovnaní s inými tímami v Európe. To je veľká otázka, nad ktorou bude premýšľať. Má ešte čas sedieť a čakať? Futbalový život beží veľmi rýchlo. Nasledujúce dva roky budú tými, počas ktorých bude ešte schopný ovplyvňovať zápasy spôsobom, ako do dokáže. Bude to chcieť robiť popri tom, ako nebude môcť bojovať o najcennejšie trofeje? Úprimne neviem.”