Main Content

Pod Contem sa láme konár. Nahradí ho v Interi slávny krajan?

pondelok, 3. august 2020 09:20 | Autor: Martin Gregor

Antonio Conte, Inter Miláno
Antonio Conte, Inter Miláno | zdroj: TASR

Tréner Interu Miláno Antonio Conte nie je spokojný s tým, akým spôsobom sa skončila táto sezóna Serie A a preto naznačil, že ak Nerazzurri majú v budúcom ročníku konečne dokráčať k majstrovskej trofeji a prerušiť tak unikátnu sériu Juventusu Turín, musí v klube dôjsť k veľkým zmenám. Zdá sa však, že by mohlo dôjsť aj k zmene, ktorú tým úplne nemyslel.

"Pozrel som si interview s Lucianom Spallettim z obdobia, keď sem v roku 2017 prišiel a uvedomil som si, že sa tu nič odvtedy nepodarilo zmeniť. Nemôžete sa učiť, keď robíte neustále tie isté chyby. Nemám rád ľudí, ktorí chcú iba naskočiť na rozbehnutý vagón a v Interi som ich stretol až priveľa. Musíme rásť a zlepšovať sa na všetkých frontoch, na ihrisku a aj v oblasti podpory vedenia klubu," vyhlásil Antonio Conte po jeho prvej sezóne na lavičke Interu, v ktorej skončili modro-čierni o jeden bod za víťazným Juventusom.

Z jeho slov vyplýva, že by bol rád, keby v lete došlo v Miláne k výrazným zmenám nielen v kádri, ale aj vo vedení klubu. To má však zrejme úplne odlišné predstavy. V hre je totiž aj nahradenie Conteho iným koučom. Ako hlavný kandidát sa spomína Massimiliano Allegri, teda tréner, ktorý doviedol Juentus v predchádzajúcich rokoch k piatim titulom.

Massimiliano Allegri
Massimiliano Allegri | zdroj: TASR

Hodnovernosti tejto špekulácie nahráva fakt, že ju zverejnil na Twitteri novinár Francesco Porzio, ktorý pracuje pre rešpektovaného novinára Gianlucu DiMarzia. Títo novinári sú známi tým, že ich informácie sú viacnásobné overené a nejde len o novinárske kačice.

Je teda zrejme, že Inter minimálne zvažuje aj takúto alternatívu. Či sa Conte bude porúčať alebo nie sa pravdepodobne dozvieme už čoskoro. Ak by totiž malo dôjsť k výmene trénera, Inter zrejme nebude s touto vecou otáľať. Nový kormidelník by totiž mohol mať odlišné predstavy týkajúce sa kádra a teda Inter zrejme nepristúpi k očakávaným predajom a kúpam hráčov skôr, než si bude stopercentne istý tým, kto mužstvo povedie v budúcej sezóne.