Main Content

Talentovaný Slovák do slávneho španielskeho klubu?

pondelok, 3. august 2020 09:20 | Autor: Martin Gregor

Martin Valjent
Martin Valjent | zdroj: TASR

Z individuálneho pohľadu má za sebou vydarenú sezónu slovenský reprezentant Martin Valjent, ktorý patril v mužstve RCD Mallorca k najlepším hráčom nedávno skončeného ročníka La Ligy. Mallorce sa však nepodarilo udržať medzi elitou a preto sa intenzívne špekuluje o jeho budúcnosti.

Španielsky portál Diario de Mallorca informoval, že 24-ročný Slovák by mohol zostať v mužstve aj v budúcej sezóne a teda pôsobiť v Segunda Division. V rozhovore pre Denník Šport to nedávno nevylúčil ani on sám, no naznačil, že by sa prestupu nebránil: „Neviem, aká bude moja budúcnosť. Zmluvu s RCD Mallorca mám na ďalšie dva roky. Som tu šťastný, ale samozrejme, každé prestupové obdobie môže priniesť niečo nové.”

Martin Valjent
Martin Valjent | zdroj: TASR

Alternatívnu možnosť pre dobre stavaného odchovanca dubnického futbalu načrtol portál Mundo Deportivo, ktorý Valjenta označil za jeden z primárnych cieľov nového trénera Valencie Javiho Garciu.Los Che“, ktorí zjavne potrebujú vystuženie obrany, sa vraj zaujímali o Valjenta už počas zimy a ich záujem pretrváva aj po oznámení mena nového trénera.

Diario de Mallorca upozornil, že výkupná klauzula za Slováka je stanovená na 15 miliónov eur, čo je čiastka, ktorú by Valencia pravdepodobne nebola ochotná vyplatiť. Ak by však Mallorca pristúpila na sumu medzi 6 až 8 miliónmi, transfer je reálne v hre. V prospech prestupu nahráva aj skutočnosť, že klub vypadol z najvyššej ligy a Valjent pravdepodobne bude túžiť hrať medzi elitou.