Main Content

Prestupové novinky (30.7.): Škriniar, Suarez, Havertz či mladík, ktorý zaujal Kloppa

štvrtok, 30. júl 2020 10:25 | Autor: Martin Gregor

Luis Suarez
Luis Suarez | zdroj: TASR

Leto prináša množstvo zaujímavých prestupových špekulácii a hoci kluby negatívne ovplyvnili ekonomické dopady pandémie koronavírusu, očakáva sa, že niekoľko zaujímavých prestupov sa určite ešte udeje. Prinášame vám prehľad najzaujímavejších noviniek posledného dňa.

Koulibaly či Škriniar? Prestup Slováka do Manchestru United je stále v hre

Jednou z priorít Manchestru United počas letného prestupového obdobia bude posilnenie stopérskeho postu a teda nájdenie ideálnej dvojičky ku kapitánovi mužstva Harrymu Maguireovi. Britský bulvárny plátok v súvislosti s touto úlohou opäť spomína aj meno nášho reprezentanta Milana Škriniara, hoci TOP prioritou klubu je hráč Neapolu Koulibaly. Téme sme sa podrobnejšie venovali tu.

Milan Škriniar
Milan Škriniar | zdroj: TASR

Manchester City už má náhradu za Leroya Saného!

V našich prestupových špekuláciách sme už viackrát spomenuli, že vicemajster Premier League Manchester City hľadá na prestupovom trhu vhodnú náhradu za Leroya Saného, ktorý odišiel do Bayernu Mníchov. yzerá to tak, že Guardiolovcom sa podarilo vyriešiť tento problém bleskovo rýchlo. Rešpektovaný novinár Gianluca Di Marzio, ktorý svoje informácie zverejňuje, len keď si je absolútne istý tým, že sú pravdivé, potvrdil, že Manchester City získal služby Ferrana Toreesa z Valencie CF.Viac informácii sa dočítate v tomto našom článku.

Pep Guardiola
Pep Guardiola | zdroj: TASR

Inter urobil oficiálnu ponuku za Suareza

Luis Suarez sa ocitol podľa Mundo Deportivo v pozornosti klubu zámorskej MLS Inter Miami, ktorý mal zaňho urobiť už aj oficiálnu ponuku. 33-ročný uruguajský kanonier, ktorý aj v tejto sezóne potvrdil, že má Barcelone stále čo ponúknuť, v minulosti naznačil, že mu myšlienka ukončenia kariéry v MLS nie je úplne cudzia, vďaka čomu dostáva táto špekulácia štipku reálnosti. Nutné je však poznamenať, že Suarez taktiež deklaroval svoju túžbu naďalej pokračovať v Barcelone a len pár dní dozadu prezident klubu Josep Bartomeu vyhlásil, že chce, aby v budúcnosti po boku Messiho ukončil kariéru na Camp Nou.

Luis Suaréz a otázniky
Luis Suaréz a otázniky | zdroj: TASR

Havertz neodíde skôr než dohrá Európsku ligu

Nakoľko táto sezóna sa pre Bayer Leverkusen stále neskončila, keďže ho ešte čakajú boje vo vyraďovacej fáze Európskej ligy, riaditeľ klubu Rudi Voller vyhlásil, že prestup Kaia Havertza sa nerealizuje skôr, než sa ukončí pôsobenie nemeckého klubu v tejto súťaži. 21-ročný nemecký supertalent je dlhodobo spájaný najmä s Chelsea FC, no záujem o jeho služby naznačili aj Bayern Mníchov a Real Madrid. Vzhľadom na finančné možnosti týchto klubov sa však predpokladá, že jeho kroky  napokon povedú na Stamford Bridge.

Kai Havertz
Kai Havertz | zdroj: TASR

Rýchle správy

Obranca Bournemouthu Lloyd Kelly by mohol v lete prestúpiť do Liverpoolu. Informoval o tom The Express, ktorý tvrdí, že Jurgen Klopp si ho vyhliadol ako jednu z alternatív za Dejana Lovrena, ktorý opúšťa Anfield Road. Kelly je schopný hrať na stopérskej pozícii ale aj na ľavom kraji obrany.

Vedenie Barcelony údajne už nepočíta so službami Martina Braithwaitea. Španielske Mundo Deportivo informovalo, že fanúšikom tohto hráča nie je tréner Quique Setien a preto sa očakáva, že klub počas leta opustí.

Manchester United chce predĺžiť zmluvu s 23-ročným Deanom Hendersonom o ďalších 5 rokov. Talentovaný brankár aktuálne hosťuje v Sheffielde United, no mnohí odborníci očakávajú, že sa touto formou sa len pripravuje na pozíciu jednotky Červených diablov, na ktorej v budúcnosti nahradí Davida De Geu.

Bývalá opora Manchestru City a anglickej reprezentácie Joea Hart by mohol podľa The Sun v lete prestúpiť do Celticu Glasgow. 33-ročný brankár je na odchode z Burnley, kde mu skončila zmluva.