Main Content

Škriniar a Manchester United? Prestup je opäť reálnejší

štvrtok, 30. júl 2020 10:22 | Autor: Martin Gregor

Milan Škriniar, Manchester United
Milan Škriniar, Manchester United | zdroj: koláž S7

Jednou z priorít Manchestru United počas letného prestupového obdobia bude posilnenie stopérskeho postu a teda nájdenie ideálnej dvojičky ku kapitánovi mužstva Harrymu Maguireovi. Britský bulvárny plátok v súvislosti s touto úlohou opäť spomína aj meno nášho reprezentanta Milana Škriniara.

The Sun tvrdí, že hlavnou prioritou United je naďalej získanie služieb Kalidouda Koulibalyho z Neapolu, no zdá sa, že rokovania s klubom spod Vezuvu sa extrémne naťahujú. United pritom mali kontaktovať Neapol ohľadom 29-ročného senegalského obrancu prvýkrát už pred rokom, no dodnes výraznejšie nepokročili. Okrem toho v hre o Koulibalyho je aj Manchester City, ktorý by mohol byť podľa The Sun k jeho získaniu o čosi bližšie.

Kalidou Koulibaly
Kalidou Koulibaly | zdroj: TASR

Tá to skutočnosť nahráva možnosti, že stredobodom záujmu Oleho Gunnara Solskajera sa stane obranca Interu Miláno Milan Škriniar. 25-ročný Slovák v posledných dueloch Interu Miláno presedel netypicky veľa času len na striedačke, čo pridáva možnosti jeho prestupu reálnejšie kontúry. Ešte nedávno bol totiž neodmysliteľnou súčasťou defenzívnych radov Nerazzurri.

Milan Škriniar
Milan Škriniar | zdroj: TASR

Cena Škriniara by bola podľa The Sun zároveň výrazne nižšia než hodnota Koulibalyho. Kým Senegalčan by stál pokladňu United okolo 80 miliónov eur, Škriniar by mohol prestúpiť na Old Trafford za zhruba 60 miliónov eur.

My by sme radi doplnili, že ďalším častokrát spájaným stopérém s oboma anglickými klubmi z Manchestru je Nathan Aké z Bournemouthu. Holandský reprezentant je lacnejší a má na rozdiel od Škriniara a Koulibalyho už dostatočné skúsenosti s Premier League, čo môže hrať v jeho prospech.

Je veľmi pravdepodobné, že práve z trojice Koulibaly, Škriniar a Aké napokon vzíde dvojica, ktorá posilní defenzívy Manchestru United respektíve Manchestru City.