Main Content

Roy Keane kritizuje De Geu: Manchester United potrebuje nového brankára!

pondelok, 27. júl 2020 11:07 | Autor: Martin Gregor

Roy Keane, David De Gea
Roy Keane, David De Gea | zdroj: TASR

Hoci David De Gea je vo svete futbalu veľký pojem, včera ukončená sezóna Premier League 2019/2020 mu z individuálneho pohľadu nevyšla úplne podľa predstáv. Dlhodobým kritikom jeho výkonov je najmä legendárny Roy Keane, ktorý kričí do sveta, že Manchester United potrebuje lepšieho bankára.

Španielsky reprezentačný brankár, ktorý si v poslednom kole s Leicestrom pripísal na konto 13. čisté konto v sezóne, ktorým prispel k postupu Red Devils do Ligy majstrov, síce zaostal v tejto štatistike za najlepším brankárom ligy Edersonom z Manchestru City len o tri čisté štíty, no podľa Keana je jeho výkonnosť na míle vzdialená kvalitám opory Cityzens.

,,Nikdy som nebol jeho veľkým fanúšikom. Robí strašne veľa chýb. Veľkých chýb, ktoré stoja Manchester body,” povedal Keane v rozhovore pre Sky Sports, v ktorom doplnil: ,,Získavanie posíl je súčasť hry. Toto je môj názor: Ak chce Manchester United bojovať o titul, musí kúpiť lepšieho brankára.”

Keane pokračoval vo vysvetľovaní: ,,Je bežné vyhodiť alebo predať útočníkov. To iste platí o hráčoch zo stredu poľa, ale z nejakého dôvodu si brankár myslia, že sú viac v bezpečí vďaka tomu, že hrali dobre pred dvoma alebo troma rokmi. Takto to ale nefunguje. Videli sme, ako sa zlepšil Liverpool, keď zmenil brankára. Postúpili na ďalší level.

Napriek kritike írskej legendy sa neočakáva, že by vedenie klubu z Old Traffordu pristúpilo k iniciatíve získať za De Geu náhradu. Španielsky brankár má platný kontrakt do leta 2023 a vyzerá to tak, že Ole Gunnar Solskajer sa naňho spolieha. ,,David potvrdzuje svoje kvality dlhé roky. Forma môže byť dočasná, ale vysoká trieda je permanentná. Je to výnimočný brankár,“ povedal uplynulý týždeň pre Sky Sports.