Main Content

Neymar a Lautaro Martinez? Prehovoril prezident Barcelony!

pondelok, 27. júl 2020 11:07 | Autor: Martin Gregor

Neymar, Lautaro Martinez
Neymar, Lautaro Martinez | zdroj: TASR

Pokiaľ ide o posilňovanie kádra, s Barcelonou sa dlhovo spájajú predovšetkým mená dvoch ofenzívnych hviezd – Argentínčana Lautara Martineza z Interu Miláno a Ex-Barcelončana Neymara z Parížu St. Germain.

K týmto špekuláciám poskytol čerstvé informácie samotný prezident FC Barcelona Josep Bartomeu, ktorý priznal, že Katalánci by oboch hráčov naozaj veľmi radi videli na Camp Nou, no situácia je nesmierne komplikovaná.

Josep Maria Bartomeu
Josep Maria Bartomeu | zdroj: TASR

Prvým kameňom úrazu je samotná finančná situácia klubu, ktorý utrpel v dôsledku pandémie koronavírusu straty až 200 miliónov eur. Ak bude teda chcieť investovať veľké peniaze do posíl, bude musieť najprv niekoho predať alebo vytypovaných hráčov získať v rámci výmeny.

,,Posily... nuž, pokiaľ neprídu v rámci výmen za iných hráčov, bude nesmierne ťažké, aby sme ich získali,” uviedol úprimne ku otázke, ktorá sa týkala možného návratu Neymara. Následne, keď bol dotazovaný na Lautara Martineza doplnil: ,,Hovorili sme s Interom, avšak rokovania sa aktuálne úplne zastavili. Teraz sa sústreďujeme výhradne na tréning a pripravujeme sa na Ligu majstrov.“

Bartomeu teda naznačil, že s letnými príchodmi Neymara a Lautara Martineza do Barcelony to nevyzerá veľmi reálne.

Fanúšikov Barcelony azda potešil aspoň vyhlásením, že Lionel Messi aj Luis Suarez sú pripravení v budúcnosti ukončiť kariéru na Camp Nou a v žiadnom prípade neočakáva ich odchod. Keď sa ho počas rozhovoru spýtali, čo patrí medzi ďalšie priority klubu, zdôraznil, že za veľmi dôležitú úlohu považuje skoré podpísanie novej zmluvy s nemeckým brankárom Andrém Ter Stegenom.

Marc-André Ter Stegen
Marc-André Ter Stegen | zdroj: © TASR