Main Content

Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov nestrelila Česku ani gól

nedeľa, 26. júl 2020 19:26 | Autor: TASR

puk - ilustračný obrázok
puk - ilustračný obrázok | zdroj: TASR

Brno 26. júla (TASR) - Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov prehrali aj v druhom z trojice prípravných duelov s českými rovesníkmi. Zverenci trénera Róberta Petrovického po piatkovej prehre 2:6 v športovom centre Lužánky nestačili na súpera ani v nedeľu, podľahli mu 0:4.

Tretí zápas je na programe v pondelok o 16.00 h. Tímy sa na odohratí duelov dohodli v rámci prípravy na juniorské MS v kanadských mestách Edmonton a Red Deer.

prípravný zápas - nedeľa:

Česko "20" - Slovensko "20" 4:0 (3:0, 1:0, 0:0)

Góly: 6. Jiříček (Raška), 11. Novák (Barinka, Svozil), 14. Teplý (Pytlík), 29. Barinka (Teplý). Rozhodovali: Hradil, Pešina – Šimánek, Zíka, vylúčení: 3:7, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0.

Česko: Malík – Kubíček, Kučeřík, Haš, Svozil, Poizl, Klikorka, Jiříček, Suhrada – Novák, Myšák, Raška – Teplý, Pytlík, Koffer – Barinka, Najman, Mužík – Pšenička, Vitouch, Jindra

Slovensko: Rabčan – Stacha, Golian, Mudrák, Fatul, Turan, Petrovický, Beňo, Gajdoš – Čajkovič, Turanský, Kolenič – Melcher, Jellúš, Valigura – Lašák, Kašlík, Chromiak – Jendek, Slafkovský, Krajč

Domáci začali lepšie a ich prvá útočná akcia predznamenala ďalší vývoj stretnutia. Už v piatej minúte prekvapil Rabčana strelou zápästím od modrej čiary David Jiříček - 1:0. Onedlho išiel sám na bránku Vitouch, ale slovenský brankár bol na mieste. V 11. minúte však hrali Česi presilovú hru a Pavel Novák strelil ich druhý gól. Onedlho viedli Česi už o tri góly, keď Pytlík za bránkou vyhral súboj, našiel pred odkrytou bránkou voľného Michala Teplého a ten sa nemýlil. Po prestávke sa ako prvý presadil po samostatnom úniku Marcel Barinka. Rabčan potom predviedol niekoľko výborných zákrokov a raz mu pomohla aj žŕdka. V tretej tretine už gól nepadol, hoci Slováci mali niekoľko príležitostí na úpravu skóre. Zlepšenú hru v záverečnej dvadsaťminútovke však nedokázali gólovo vyjadriť.