Main Content

Prestupové novinky (14.7.): Realu Madrid došla trpezlivosť, najdrahší brankár histórie

utorok, 14. júl 2020 18:00 | Autor: Martin Gregor

Kompletné dnešné prestupové špekulácie si môžete pozrieť formou videa. Stačí kliknúť na PLAY tu hore, alebo si ho nájsť na našom YouTube kanáli. Ak však preferujete text, dole nájdete všetko podstatné.

Real Madrid došla trpezlivosť

S pomerne šokujúcou správou prišiel španielsky portal ABC, ktorý tvrdí, že Real Madrid sa definitívne chce zbaviť služieb Garetha Balea. Vedenie klubu sa preto údajne rozhodlo, že vyplatí Balea spod zmluvy, ktorú má platnú ešte 2 roky, aby z neho spravili voľného hráča. Walesan by tak následne mohol prestúpiť kdekoľvek by chcel. Napríklad aj do premier League, kde je spájaný s Manchestrom United, Tottenhamom či Newcastle United. Gareth Bale je v nemilosti fanúšikov Realu Madrid a taktiež sa dlho špekuluje o jeho zlom vzťahu s trénerom Pusiniek Zinedinom Zidnanom. Počas posledných dvoch zápasov Realu Madrid, ktoré presedel na striedačke, šaškoval, predstieral spánok alebo si z pásky na prsty vyrábal ďalekohľad. Klub to údajne vníma ako provokáciu a ako ďalšiu snahu vynútiť si odchod z klubu.

Gareth Bale
Gareth Bale | zdroj: TASR

Oblak ako najdrahší brankár histórie?

Londýnska Chelsea FC sa  v roku 2018 postarala o najdrahší nákup v histórii futbalu pokiaľ ide o brankársky post, keď z Athletic Bilbao za 80 miliónov eur priviedla Španiela Kepu Arrizabalagu. Nuž a teraz to podľa britského Daily Mirror vyzerá tak, že chce tento svoj vlastný rekord prekonať angažovaním Slovinca Jana Oblaka z Atletica Madrid, ktorý má vo výkupnej klauzule s Los Colchoneros stanovenú výkupnú čiastku 135 miliónov eur. V Chelsea vraj veria, že by ho mohli získať formou výmeny za Kepu s tým, že by za Oblaka doplatili rozdielovú cenu.  

Je Conteho pozícia v Interi ohrozená?

Ako sme to naznačili už aj v súvislosti s Milanom Škriniarom a jeho možnou budúcnosťou, Inter Miláno bude mať v nasledujúcich sezónach veľké ambície. Stojí za ním takmer neobmedzený čínsky kapitál a dôkazom sú prichádzajúce zvučné posily. Ďalšie sa črtajú aj počas tohto leta. Medzitým sa však začína špekulovať o možnom odchode Antonia Conteho z pozície hlavného trénera Nerazzurii. Tejto téme sme sa podrobnejšie venovali v tomto článku.

Rýchle správy

Taliansky plátok Calcio Mercato tvrdí, že stredopoliar Allan je na odchode z klubu spod Vezuvu. O služby 29-ročného futbalistu, ktorého cena sa odhaduje na 25 miliónov eur, sa zaujíma Paríž St. Germain.

Edinson Cavani, ktorý sa stal po ukončení pôsobenia v PSG voľným hráčom, podľa Calcio Mercato poprel špekulácie, podľa ktorých by sa mal stať hráčom klubu Major League Soccer (MLS) Inter Miami. Horúcejšou stopou sa javí byť jeho príchod do AS Rím.