Main Content

Je Conteho pozícia v Interi ohrozená?

utorok, 14. júl 2020 18:00 | Autor: Martin Gregor

Antonio Conte
Antonio Conte | zdroj: TASR

Ako sme to naznačili už aj v súvislosti s Milanom Škriniarom a jeho možnou budúcnosťou, Inter Miláno bude mať v nasledujúcich sezónach veľké ambície. Stojí za ním takmer neobmedzený čínsky kapitál a dôkazom sú prichádzajúce zvučné posily. Ďalšie sa črtajú aj počas tohto leta. Medzitým sa však začína špekulovať o možnom odchode Antonia Conteho z pozície hlavného trénera Nerazzurii.

50-ročný taliansky tréner tieto šumy o údajnej nedôvere vedená klubu voči jeho osobe eviduje a dokonca sa k ním aj otvorene vyjadril po výhre nad FC Turín. ,,Bol som pozvaný do Interu k realizácii trojročného projektu. Mojou úlohou je priviesť klub tam, kde si zaslúži byť. To si nevyhnutne vyžaduje čas. Prišiel som sem s veľkým nadšením. Mám v tento projekt veľkú vieru. Moja zmluva trvá tri roky a ak budú mať záujem, následne ju môžu predlžiť. Som tu šťastný a viem, že je pred nami dlhá cesta. Podľa toho čo som počul a čo mi bolo povedané, sú s mojou súčasnou prácou spokojní, takže nechápem, prečo by som nemal pokračovať. Ak však s mojou prácou spokojnosť nepanuje, potom nebudem váhať a ustúpim.”

Inter sa včerajším víťazstvom nad FC Turín a vďaka zaváhaniu Lazia vrátil and druhú priečku tabuľky s osembodovou stratou na vedúci Juventus. Ak by však predtým nezaváhal s Hellas Verona (2-2) a doma neprehral s Bolognou (1-2), mohol byť ešte reálne v hre o titul, čo je Contemu mierne vyčítané.