Main Content

Prestupové špekulácie dňa (19.6.): Kante, Pogba, Haverz a prestupové termíny

piatok, 19. jún 2020 18:00 | Autor: Martin Gregor

Kompletné dnešné prestupové špekulácie si môžete pozrieť formou videa. Stačí kliknúť na PLAY tu hore, alebo si ho nájsť na našom YouTube kanáli. Ak však preferujete text, dole nájdete všetko podstatné.

Termíny prestupových období v TOP5 európskych ligách

Určite mnohých z vás zaujíma, kedy sa otvorí prestupové okno v elitných európskych súťažiach. Hoci napríklad prestup Tima Wernera do Chelsea už bol oznámený, v skutočnosti podľa platných pravidiel môžu byť prestupy formálne uzavreté až počas takzvaných prestupových okien. Portál Goal.com na základe dostupných, no neoficiálnych informácii tvrdí, že v TOP5 európskych ligách to bude zrejme takto:

V Premier League by sa malo prestupové okno otvoriť v nedeľu 26. Júla, keď sa dohrá táto sezóna. Uzavrie sa pravdepodobne 5. októbra, ako to odporúča UEFA.

V španielskej La Lige sa predpokladá otvorenie 18. Júla a zatvorenie taktiež k 5. októbru.

V talianskej Serii A by sa mohlo prestupové okno otvoriť údajne až 1. septembra a uzavrieť podobne ako v Španielsku a Anglicku 5. októbra. Goal.com však poznamenal, že mnoho prestupov môže byť dohodnutých už pred 1. septembrom, no až po tomto dátume sa formálne spečatia.

V Nemeckej Bundeslige sa otvorí prestupový termín zrejme 1. Júla a platný bude do 31. augusta ako to bolo bežné v predchádzajúcich rokoch. Je však možné, že Nemci prispôsobia termín a predĺžia ho do 5. októbra ako v ostatných elitných ligách.

Nuž a napokon vo Francúzsku by mohlo byť prestupové okno otvorené už 10. júna, keďže Ligue 1 sa nehrá a bude poriadne dlhé až do 5. októbra.

Chelsea priznáva možnosť odchodu Kanteho

Pozícia N’Gola Kantého v Chelsea Londýn nie je istá. Informuje o tom britský The Times, ktorý tvrdí, že po príchode Hakimiho Ziyecha a Tima Wernera chce Frank Lampard priviesť na Stamford Bridge ešte aspoň dve ďalšie posily a tým by sa mohol otvoriť priestor pre odchod Kantého, o ktorého má obrovský záujem Real Madrid. Predajom Kantého by totiž Chelsea získala potrebné financie na kúpu hráčov, ktorých si Lampard vyhliadol. Cena francúzskeho majstra sveta sa odhaduje na 80 miliónov eur.

N'Golo Kanté
N'Golo Kanté | zdroj: TASR

Berbatov neodporúča Havrerzovi Real Madrid

Včera sme vás informovali, že Kai Havertz chce prestúpiť z Bayeru Leverkusen do klubu, v ktorom bude mať istú pozíciu v základnej jedenástke. V reakciu na to mu legendárny bulharský útočník Dimitar Berbatov odporučil, aby v žiadnom prípade neprestúpil do Realu Madrid, kde by takúto garanciu nemal. S 21-ročným nemeckým talentom sa spájajú aj kluby ako Bayern Mníchov, Juventus Turín, Manchester United či Chelsea FC. Medzitým magazín Football London informoval, že cena Havertza sa môže na trhu v prípade, že Leverkusen nepostúpi do Ligy majstrov znížiť až o 20 miliónov eur. Kým Leverkusen teda aktuálne pýta 90 miliónov, napokon by vraj mohol pristúpiť na čiastku okolo 70 miliónov.

Kai Havertz
Kai Havertz | zdroj: TASR

Rýchle správy

  • Inter Miláno podľa Tuttosport považuje možnosť príchodu Juniora Firpa z Barcelony za atraktívnu. Tento mladý krajný obranca by mohol byť súčasťou výmeny za Lautara Martineza. Barcelona sa však musí s Interom dohodnúť na čiastke, ktorú za Argentínčana doplatí, čo je zatiaľ kameňom úrazu.
  • Paul Pogba zostane aj v budúcej sezóne hráčom Manchestru United. Tvrdí to legenda Red Devils Peter Schmeichel, ktorý sa odvoláva na svoje zdroje v zákulisí klubu z Old Trafford
  • Podľa britského Telegraphu je Bayern Mníchov pripravený predať Davida Alabu. Rakúsky obranca je v hľadáčiku Liverpoolu, Manchestru United, Manchestru City aj Parížu St. Germain. Jeho cena sa odhaduje na 50 miliónov eur.
  • José Mourinho neočakáva, že počas letného prestupového obdobia privedie veľké posily. Tottenham totiž aktuálne nie je v pozícii, kedy by si mohol dovoliť