Main Content

Dana White odpovedal svojim bojovníkom na otázky. Máme všetky podstatné informácie

nedeľa, 19. apríl 2020 13:24 | Autor: Marek Ďaďo

Conor McGregor a Dana White
Conor McGregor a Dana White | zdroj: YouTube

Veľmi dobre vieme, že UFC sa snaží urobiť všetko možné (aj nemožné), aby bola organizácia schopná zastrešovať podujatia aj počas pandémie. S týmto odhodlaním sa samozrejme spája aj množstvo otázok, ktoré sa prezident Dana White rozhodol zodpovedať samotným bojovníkom. 

Prezident UFCDana White, mal so svojimi bojovníkmi videokonferenciu, počas ktorej odpovedal na množstvo otázok týkajúcich sa situácie okolo koronavírusu. Portál BJ Penn zhrnul, čo všetko počas zhruba 25 minútového hovoru zaznelo.

White bojovníkom zdelil, že do oktagonu sa nemusia postaviť, ak sa pri tom nemajú cítiť v bezpečí. Prezident UFC priznal, že je členom ekonomickej pracovnej skupiny Donalda Trumpa v dobe, kedy svet zmieta pandémia. 

„Strýko Dana“ ďalej uviedol, že budúce miesta turnajov najznámejšej svetovej MMA organizácie zostávajú tajomstvom. Bojovníkov, ktorým boli zrušené zápasy kvôli COVIDu-19 prisľúbil, že budú prví, kto dostane možnosť vstúpiť do klietky. Zaznela aj otázka, či sa kvôli koronavírusu dočkáme súbojov v predom dohodnutej váhe (catchweight). Odpoveď znie, že pravdepodobne nie. 

V prípade, že projekt s prenajatím ostrova za účelom usporadúvania súbojov skutočne vyjde, americkí zápasníci budú mať možnosť na tomto ostrove zápasiť. „Medzinárodný týždeň boja“, ktorý sa má uskutočniť v Las Vegas v júli, je skôr nereálny. White taktiež hovoril o tom, že zdravotníci a nemocnice budú k dispozícii pre každú udalosť. 

A čo je najpodstatnejšie, Dana potvrdil, že jeho cieľom je usporadúvať turnaje na týždennej báze, počínajúc 9. májom. Takisto sa netajil tým, že pre organizáciu je prioritou hostiť budúce turnaje v komplexe UFC Apex nachádzajúcom sa v Nevade. Na najbližšom podujatí by sme sa mali dočkať hneď niekoľkých titulových súbojov, pričom tým najočakávanejším je duel medzi Tonym Fergusonom a Justinom Gaethjem