Main Content

Kruh sa uzatvára: Je Marcelo na ceste do Juventusu?

pondelok, 13. apríl 2020 08:10 | Autor: Jakub Vaverka

Dani Carvajal a Marcelo
Dani Carvajal a Marcelo | zdroj: TASR

Marcelo bol dlhé sezóny neoddeliteľnou súčasťou Realu Madrid. V niektorých ročníkoch patril dokonca medzi TOP hráčov Bieleho Baletu. Aktuálne je situácia iná a Brazílčan by mohol v španielskej metropole natrvalo skončiť.

Marcelo je v Reale Madrid od roku 2006 a v Bielom Balete odohral viac ako 200 zápasov. Vyhral španielsku ligu, španielsky pohár, opakovane Ligu majstrov. Stal sa členom novodobej úspešnej generácie Merengues, ktorá dokráčala na vrchol európskeho aj svetového futbalu.

Dlhý čas bola pozícia tohto brazílskeho reprezentanta na kraji obrany Los Blancos nespochybniteľná. Futbal sa ale vyvíja a mení, pričom faktom je, že Marcelo bude mať v 12.mája 32 rokov a i keď stále patrí medzi svetovú špičku, na jeho miesto sa tlačia ďalší.

V Madride predovšetkým mladík Mendy. Tohto Francúza má v láske aj tréner Zinedine Zidane a Marcelo stále viac sedí na lavičke náhradníkov. Avšak, stále má klubu čo ponúknuť. Preto nečudo, že sa špekuluje o tom, že by mohol odísť preč.

Alternatívou je Juventus Turín, ktorý už Marcela viackrát získal chcel, pričom v tomto klube pôsobí aj jeho veľmi dobrý kamarát a bývalý spoluhráč z Bieleho Baletu Cristiano Ronaldo. „Juventus Turín chce v roku 2020 skompletizovať príchod obrancu Marcela,“ informoval denník Le 10 Sport. Dodajme, že Marcelo bol spájaný aj s odchodom do americkej Major League Soccer.