Main Content

Súboj dvoch klubov: Anglickí giganti majú k Jadonovi Sanchovi najbližšie

streda, 1. apríl 2020 10:17 | Autor: Jakub Vaverka

Jadon Sancho
Jadon Sancho | zdroj: Instagram

Tak kde bude od budúceho ročníka pôsobiť Jadon Sancho? Anglický reprezentant v službách nemeckého Dortmundu si naozaj môže vyberať.

Jadon Sancho má 20 rokov a v drese Borussie Dortmund patrí medzi najžiarivejšie mladé futbalové hviezdy súčasnosti. Má za sebou pôsobenie v akadémii Manchestru City a aktuálne sa mu podarilo presadiť aj v anglickej reprezentácii.

Ako sa zdá, hviezdy tomuto mladíkovi prajú a stále viac sa skloňuje jeho ďalší prestup. Interes má mať niekoľko európskych veľkoklubov, hovorilo a o 4-5 celkoch, ktoré by ho mohli v lete získať. „Najväčšiu šancu na angažovanie Jadona Sancha majú v tejto chvíli Manchester United a Chelsea,“ píše renomovaný portál Goal.com.  

Eminentný interes mali aj Manchester City či Liverpool, ale z rôznych dôvodov tieto kluby ostávajú v zozname záujemcov až za Červenými Diablami a Modrými z Londýna. Situácia, ktorá momentálne panuje vo svete ale komplikuje aj prestupové záležitosti.

„Môžem jasne povedať, že aj napriek existenčnej kríze, ktorá panuje vo futbale, si nemôžu najbohatšie kluby sveta myslieť, že budú v Dortmunde nakupovať so zľavou. Musíme odolať a nikoho nepredať pod cenu,“ povedal Watzke, jeden z najvplyvnejších mužov BVB pre magazín Bild .

Očakáva sa, že Jadon Sancho bude stáť približne 150 miliónov libier a klub, ktorý ho kúpi, mu bude musieť garantovať luxusný týždenný plat s minimálnou výškou 200 000 libier.