Main Content

Dohoda nie je a zrejme ani nebude: Chelsea príde o dlhoročnú oporu

streda, 1. apríl 2020 10:10 | Autor: Jakub Vaverka

Frank Lampard, Chelsea FC
Frank Lampard, Chelsea FC | zdroj: TASR

Vedenie The Blues chce, aby Willian ostal v Chelsea, ale dodnes sa hráčom nedohodlo na novej zmluve. A ako to aktuálne vyzerá, ani sa nedohodne.

Momentálne to vyzerá jednoznačne – Chelsea nepredĺži kontrakt s brazílskym reprezentantom Willianom a odíde zo Stamford Bridge. 31-ročné krídlo bude od konca júna voľným hráčom, pričom na stole má niekoľko ponúk, medzi ktorými je interes Arsenalu, Tottenhamu Hotspur a Bayernu Mníchov.

Willian dodnes nedostal od klubu nijakú ponuku, nad ktorou by uvažoval. „Mojou túžbou je ostať v Premier League aj naďalej, ale nevylučujem ani to, že by som zamieril do inej krajiny. Uvidíme, čo sa udeje, keď skončí táto sezóna,“ povedal pre britský denník  Daily Mail.  

Miroslav Stoch a Willian
Miroslav Stoch a Willian | zdroj: TASR

„Jediné konkrétne, čo medzi mnou a Chelsea prebehlo, boli rokovania o obnovení mojej zmluvy. To ale nebolo možné, pretože mi ponúkali dva roky a ja som chcel tri. Teraz je všetko v tomto ohľade pozastavené,“ vysvetľuje brazílsky technik.

„Počúvam špekulácie, ktoré sa týkajú hlavne záujmu iných klubov. Predovšetkým pre to, že od leta budem voľný hráč. Budem môcť rokovať s kým budem chcieť, ale teraz na stole nič nie je,“ zakončil Willian. V Chelsea je od roku 2013 a klub si ho cení, ale transferová politika The Blues ohľadom hráčov nad 30 rokov je pomerne striktná.