Main Content

Vlček sa nevzdáva účasti v Tokiu o rok, Tóth zvažuje koniec kariéry

utorok, 24. marec 2020 15:27 | Autor: TASR

Matej Tóth
Matej Tóth | zdroj: TASR

Bratislava 24. marca (TASR) - Reakcie slovenských športových osobností na odloženie olympijských hier v Tokiu na rok 2021. 

Matej Tóth, obhajca zlata z OH 2016 v chôdzi na 50 km: "Rozhodnutie posunúť hry je najlepšie pre väčšinu ľudí v športovom hnutí a záujmy jednotlivca musia ísť bokom pre dobro väčšiny. Hoci pre mňa to nie je dobré. Nevidím veľmi optimisticky, že by som mal absolvovať ešte ďalšiu prípravu a predĺžiť si kariéru o rok. Nehovorím ešte definitívne, že končím. Chcem si to prebrať s mojím zamestnávateľom VŠC DUKLA Banská Bystrica. Rozhodnutie neurobím sám v mojej hlave. Pokúsim sa udržať sa ešte v nejakej základnej forme, aby som prípadne mohol zareagovať ešte nejakým štartom. Je tu ešte veľa premenných, preto by som nechcel všetko len tak zavesiť na klinec. Rozhodnutie chcem dať v inom rozpoložení, v akom som teraz."

Erik Vlček, rýchlostný kanoista a trojnásobný olympijský medailista v K4: "Tešili sme sa na olympiádu, aj rok dobre odštartoval, začali sme sa pripravovať v zahraničí, ale potom sme si uvedomili, že olympiáda asi nebude a už sme to tušili, teraz je to definitívne. Nič iné nám neostáva, len byť pozitívne naladení a vydržať ešte rok. Ja to určite nevzdám, toto mala byť moja posledná olympiáda, ale ešte rok to zvládnem."

Peter Gelle, rýchlostný kanoista, majster sveta v K2: "Je to jednoznačne správne rozhodnutie. Situácia vo svete sa nezlepšuje, skôr naopak, takže sa nedalo čakať, že by sa to z mesiaca na mesiac zlepšilo. Navyše, v športe treba čas na prípravu a teraz by to nebolo fér. Nechápem, prečo sa s týmto rozhodnutím tak dlho čakalo."

Alexander Slafkovský, vodný slalomár: "Už som sa na to psychicky pripravoval, otázka bola, kedy to oficiálne odložia. Z môjho pohľadu budeme mať aspoň o to viac času na prípravu. Určite to bolo správne rozhodnutie, nebolo by to fér a bolo by tam riziko pre zdravie ľudí."