Main Content

Anton Siekel reagoval na odloženie olympijských hier v Tokiu

utorok, 24. marec 2020 14:51 | Autor: TASR

Anton Siekel
Anton Siekel | zdroj: TASR

Bratislava 24. marca (TASR) - Reakcie slovenských športových osobností na odloženie olympijských hier v Tokiu na rok 2021.

Anton Siekel, prezident Slovenského športového a olympijského výboru (SOŠV): "Ja osobne aj SOŠV, a hádam môžem hovoriť aj za športovcov, vítame toto rozhodnutie, pretože prináša istotu do tohto ťažkého obdobia. Nikto nepochyboval, že by sme neposlali našich športovcov do rizikového prostredia, ale bál som sa, že nebudú mať rovnaké podmienky na prípravu. Na budúci rok to budú mať organizátori veľmi ťažké, aby našli termín, a nezávidím im, ale verím, že sa podarí nájsť kompromis a OH budú sviatok športu, pretože to je ich účel. Dúfam, že o rok budú zároveň signálom, že sa nám podarilo prekonať tento ťažký rok."

Peter Korčok, prezident Slovenského atletického zväzu (SAZ) a viceprezident SOŠV: "V súčasnej dobe je odklad určite správnym rozhodnutím. Najdôležitejšie je zdravie. Atletický svet potrebuje nielen konanie hier, ale aj to, aby sa športovci mohli na podujatie nerušene pripravovať a aby mali všetci na prípravu rovnaké podmienky. Veď miestenku na hry stále nemalo takmer 50 percent športovcov. Bolo by nespravodlivé, ak by niektorí mali šancu sa kvalifikovať a iní nie."

Roman Buček, riaditeľ pre športy SOŠV: "Vývoj v posledných dňoch spel k tomuto rozhodnutiu. Začali sa ozývať veľmi významné subjekty, či už národné športové zväzy silných krajín, alebo olympijské výbory. Po veľmi dôkladnom zvážení to dospelo do tohto rozhodnutia."