Main Content

Benoot vyhral 6. etapu Paríž - Nice, Bardet kritizoval organizátorov

piatok, 13. marec 2020 19:02 | Autor: TASR

Romain Bardet
Romain Bardet | zdroj: TASR

La Cote-Saint Andre 13. marca (TASR) - Belgický cyklista Tiesj Benoot vyhral piatkovú 6. etape pretekov Paríž - Nice. Jazdec stajne Sunweb sa na kopcovitej trati dlhej 161,5 km zo Sorgues do Aptu presadil v záverečnom úniku, ktorý odštartoval asi 13 km pred cieľom, a finišoval v čase 3:57:02. Špurt hlavného balíka vyhral jeho oddielový kolega Michael Matthews z Austrálie, tretí finišoval Kolumbijčan Sergio Andres Higuita Garcia z EF Pro Cycling.

Dvojica slovenských reprezentantov výrazne zaostala. Peter Sagan prišiel do cieľa na 79. priečke s mankom cez dvadsať minút, jeho brat skončil na 95. pozícii.

Vedúcu pozíciu si udržal ich tímový kolega z Bory-Hansgrohe Nemec Maximilian Schachmann. Na druhé miesto sa dotiahol piatkový víťaz Benoot, ktorý stráca len 36 sekúnd. V sobotu sa pôjde záverečná etapa, keďže organizátori oznámili, že podujatie skracujú o jeden deň. Následne však viacero jazdcov uviedlo, že už nechce nastúpiť ani v sobotu. Pre jedného z členov Bory prišla v noci na piatok sanitka a je v izolácii, podľa agentúry SID však nemal pozitívny test na nový koronavírus SARS-CoV-2.

"Niektorí pretekári už odišli, iní nie. Skončíme možno s 30 jazdcami. Sám seba sa pýtam, kde je v tom zmysel. Ideme si naše malé preteky, akoby sa nič nedialo... Nechápem, prečo sme v piatok vôbec odštartovali. Nemali by sme byť vôbec na bicykloch, keď sa všetci ostatní snažia zabrániť šíreniu vírusu," povedal po etape rozčarovaný Romain Bardet.

 

výsledky 6. etapy (Sorgues - Apt, 161,5 km):

1. Tiesj Benoot (Belg./Sunweb) 3:57:02 h, 2. Michael Matthews (Aus./Sunweb) +22 s, 3. Sergio Andres Higuita Garcia (Kol./EF Pro Cycling), 4. Bob Jungels (Lux./Deceuninck-Quick-Step), 5. Julian Alaphilippe (Fr./Deceuninck-Quick-Step), 6. Vincenzo Nibali (Tal./Trek-Segafredo, 7. Thibaut Pinot (Fr./Groupama-FDJ), 8. Guillaume Martin (Fr./Solutions Credits), 9. Rudy Molard (Fr./Groupama-FDJ), 10. Nairo Quintana (Kol./Arkea-Samsic) všetci rovnaký čas, ... 79. Peter SAGAN +20:58, 95. Juraj SAGAN (obaja SR/Bora-Hansgrohe) +26:39