Main Content

FED CUP: Rybáriková prehrala, v Belehrade rozhodne štvorhra

nedeľa, 25. apríl 2010 19:14 | Autor: TASR

FED CUP: Rybáriková prehrala, v Belehrade rozhodne štvorhra
FED CUP: Rybáriková prehrala, v Belehrade rozhodne štvorhra | zdroj: SITA

O víťazovi stretnutia Srbsko - Slovensko o účasť v I. svetovej skupine Pohára federácie 2011 tenisových reprezentačných družstiev žien rozhodne až záverečná štvorhra.

Magdaléna Rybáriková totiž v druhej nedeľňajšej a celkovo štvrtej dvojhre na antuke v Belehradskej aréne za "mečbalového" stavu 2:1 pre SR v dueli singlových dvojok veľmi nečakane podľahla Bojane Jovanovskej za 114 minút 1:6, 6:7 (4). Využila len 3 zo 17 brejkbalov (v úvodnom dejstve ani jeden z 11), súperka premenila polovicu z takýchto príležitostí. V druhej časti Rybáriková vyrovnala z 3:5 a neskôr aj z 5:6 s brejkom, ale napokon to nestačilo.

Predtým Daniela Hantuchová v atraktívnej repríze minulotýždňového štvrťfinále z Charlestonu v Južnej Karolíne prekonala v dueli líderiek tímov favorizovanú Jelenu Jankovičovú za 123 minút 7:6 (2), 7:5 aj cez odvrátený setbal pri vlastnom podaní v dvanástom geme.

Hrdinke vlaňajšieho turnaja na tráve v britskom Birminghame Rybárikovej patrí 53. priečka v renkingu WTA Tour, 18-ročná Jovanovičová figuruje na 117. pozícii a v tomto zápase debutuje v predmetnej súťaži pod hlavičkou Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF). Slovenka klesla na bilanciu 11:6, z toho v dvojhre 7:5. V sobotu podľahla Jankovičovej 6:7 (5), 3:6, Hantuchová potom vyškolila práve Jovanovskú dvakrát 6:2.

Dvadsaťjedenročná piešťanská rodáčka Rybáriková sa dostala do akcie vzhľadom na zdravotnú indispozíciu Dominiky Cibulkovej, ktorá pre nedoliečené zranenie slabín z turnaja v Ponte Vedra Beach ani necestovala na Balkán. Jovanovská si vyslúžila dôveru po tom, ako Ana Ivanovičová odriekla účasť pre dlhodobý pokles formy.

Na deblové rozuzlenie, ktoré príde na rad približne od 19.30 h, nominovali kapitáni Dejan Vraneš a Matej Lipták pred piatkovým žrebom páry Jankovičová, Ana Jovanovičová, resp. Hantuchová, Rybáriková. V zložení tandemov však ešte môžu nastať zmeny.

Šampiónky zo sezóny 2002 Slovenky ťahajú u súperov sériu 6 prehier, naposledy sa vonku radovali v apríli 2003 v Nemecku. Vo štvorhre rozhodujúcej o víťazovi ťahali za kratší koniec tri razy v rade - aj vlani v rovnakej fáze Fed Cupu v Limoges proti Francúzkam, keď takisto mali priebežne náskok 2:1.

SRBSKO - SLOVENSKO 2:2 po nedeľňajšej IV. dvojhre

Bojana Jovanovská - Magdaléna Rybáriková 6:1, 7:6 (4) za 114 minút

Sobota:

Jelena Jankovičová - Magdaléna Rybáriková 7:6 (5), 6:3 za 102 minút
Bojana Jovanovská - Daniela Hantuchová 2:6, 2:6 za 82 minút

Nedeľa:

Jelena Jankovičová - Daniela Hantuchová 6:7 (2), 5:7 za 123 minút

Zostávajúci program:
Jelena Jankovičová, Ana Jovanovičová - Daniela Hantuchová, Magdaléna Rybáriková