Main Content

Aj Česko pristúpi k najprísnejším opatreniam: Žiadne športové podujatia s účasťou nad 30 osôb

štvrtok, 12. marec 2020 16:51 | Autor: TASR

Futbal ilustračný
Futbal ilustračný | zdroj: TASR

Praha 12. marca (TASR) - Vláda Českej republiky vo štvrtok vydala nariadenie, ktorým zakazuje od piatku konanie všetkých športových akcií v krajine v kolektívnych športoch. Nemôže sa hrať ani bez divákov. Informoval portál idnes.cz.

Sprísnila tak svoje rozhodnutie z utorka, po ktorom sa nesmeli konať podujatia s viac ako 100 ľuďmi. Od štvrtka sa tento počet znížil na 30. Český hokejový zväz už informoval, že ukončil sezónu v druhej najvyššej súťaži a pozastavil extraligu minimálne do 29. marca, kedy plánuje rozhodnúť o jej ďalšom osude.

Futbalové zápasy sa pôvodne plánovali odohrať bez divákov. "Ligová futbalová asociácia (LFA) musí odložiť všetky stretnutia až do odvolania núdzového stavu. O ďalšom vývoji budeme rokovať s ohľadom vývoja epidemiologickej situácie v ČR a v súlade s opatreniami štátnych orgánov," zverejnil hovorca LFA Štěpán Hanuš.

Súťaže prerušili aj zväzy volejbalu, basketbalu i hádzanej. V Česku je podľa idnes.cz aktuálne 96 potvrdených prípadov koronavírusu. Celosvetovo je oficiálne viac ako 126-tisíc nakazených, 4641 osôb chorobe podľahlo.