Main Content

Timo Werner je na križovatke: Vyberie si Liverpool alebo Barcelonu?

štvrtok, 12. marec 2020 10:55 | Autor: Jakub Vaverka

Timo Werner
Timo Werner | zdroj: TASR

Timo Werner patrí momentálne medzi najžiadanejších futbalistov na prestupovom trhu. V lete si pravdepodobne bude môcť vyberať.

V poslednom období sa špekulovalo predovšetkým o možnom spojení nemeckého útočníka Tima Wernera s lídrom anglickej Premier League Liverpoolom FC. Hráč adresoval Červeným cez médiá viacero komplimentov, pozitívne sa o Wernerovi vyjadril aj kormidelník LFC Jurgen Klopp.

Werner, ktorý vo všetkých súťažiach v tomto ročníku skóroval dovedna 27—krát, hrá momentálne najlepší futbal v kariére a odkedy prišiel do Lipska v roku 2016, podarilo sa mu dať presne 88 presných zásahov. V zmluve má výkupnú klauzulu na úrovni 60 miliónov eur. 

„Liverpool toľko peňazí neminie, ak bude v lete loviť Kyliana Mbappého z PSG a Jadona Sancha z Borussie Dortmundu. LFC taktiež nechce rozbiť súčasný útok v zložení Salah, Mané, Firmino,“ píšu novinári z 90min.com.

Tu sa otvára priestor pre ďalších záujemcov. Jedným z najhorúcejších kandidátov na získanie Tima Wernera je FC Barcelona. „Španielsky veľkoklub má získanie nového útočníka ako vysokú prioritu. Pôvodne to mal byť Lautaro Martinez z Interu Miláno, ale ukazuje sa, že v hre aj Werner z Lipska,“ informuj plátok Mundo Deportivo.

Ak sa Barcelone v letnom prestupovom období nepodarí získať argentínskeho reprezentanta Lautara Martineza z Interu Miláno, ďalším na zozname je práve Timo Werner z nemeckého RB Lipsko. Viac napovedia najbližšie týždne.