Main Content

Koronavírus zasiahol aj efjednotku, štyria členovia tímov v karanténe

streda, 11. marec 2020 11:34 | Autor: TASR

Daniel Ricciardo
Daniel Ricciardo | zdroj: TASR

Melbourne 11. marca (TASR) - Piloti F1 Daniel Ricciardo a Esteban Ocon sa z preventívnych dôvodov súvisiacich s hrozbou nákazy novým koronavírusom nezúčastnili na tlačovej konferencii stajne Renault pred Veľkou cenou Austrálie v Melbourne. Obaja jazdci mali pôvodne novinárom predstaviť monopost na novú sezónu 2020, no funkcionári ich na poslednú chvíľu stiahli.

"Je to veľmi zvláštna situácia. Zvyčajne je mediálna konferencia pred sezónou to, čo milujú všetci priaznivci a fanúšikovia F1. Naši piloti mali byť taktiež pritom, no určite pochopíte, prečo sme prijali takéto opatrenie," citovala agentúra AP šéfa tímu Cyrila Abiteboula.

Zástupcovia efjednotky zároveň prišli s informáciou, že dokopy štyria členovia tímov Haas, McLaren a Williams pricestovali do Austrálie so zvýšenou horúčkou a automaticky sa podrobili testom na vírus. Aktuálne sa preto nachádzajú v karanténe a musia čakať na výsledky. Všetky tímy aj naďalej fungujú podľa plánu a v Austrálii sa bude pretekať ako zvyčajne pred diváckou kulisou.

Bez fanúšikov sa však uskutoční budúcotýždňová Veľká cena Bahrajnu. Veľká cena Číny, ktorá sa mala uskutočniť 19. apríla, je zatiaľ odložená.