Main Content

VIDEO: Zidane po nečakanom zlyhaní Realu: Najhorší výkon v sezóne!

pondelok, 9. marec 2020 12:14 | Autor: TASR

Karim Benzema
Karim Benzema | zdroj: TASR

Madrid 9. marca (TASR) - Tréner futbalistov Realu Madrid Zinedine Zidane nešetril kritikou po nedeľnej ligovej prehre na ihrisku Betisu Sevilla 1:2. Jeho zverenci nepredviedli ideálny výkon a v súboji o titul zaostávajú za FC Barcelona o dva body.

Domáci sa súpera nezľakli a vypracovali si viacero možností, brankár Thibaut Courtois sa vytiahol najmä pri strele Nabila Fekira. V závere prvého polčasu však už nemal nárok na zakončenie Sidneiho. Hostia síce dokázali vyrovnať ešte pred prestávkou, keď Karim Benzema premenil jedenástku. Po zmene strán však pokračovali v sterilnom výkone a v závere ich z protiútoku potrestal Christian Tello. "Víťazstvo nad Realom Madrid pred vlastnými divákmi nás napĺňa hrdosťou. V nedávnom období sme mali aj trochu smolu, ale tieto body nám pomôžu aj v ligovej tabuľke," uviedol Tello. Španielsky krídelník nepomohol iba Betisu, ale potešil aj svoj bývalý tím FC Barcelona, ktorý sa po sobotnom víťazstve nad San Sebastianom udržal na čele tabuľky.

Zidane nehľadal výhovorky a dôvod prehry pomenoval priamo. "Od začiatku sme hrali zle. Strácali sme lopty, zlyhali sme v podstate vo všetkom. Zodpovednosť je však na mojej strane. Podali sme najhorší výkon v tejto sezóne. Hráčov nebudem kritizovať verejne, som tu na to, aby som ich bránil, čo treba im poviem v šatni," citoval Zidanea web periodika Marca.

Betis Sevilla sa z plného bodového zisku tešil po šiestich ligových dueloch. Trénera domácich Rubiho navyše potešilo, že jeho zverenci podali pred budúcotýždňovým mestským derby s FC Sevilla dobrý výkon. "Mali sme za sebou ťažké obdobie, takže víťazstvo nad Realom Madrid nás mimoriadne potešilo. Každý triumf je cenný, no tentoraz sme si ho naozaj zaslúžili. Pravda, vybojovali sme ho až na záver, ale za zvyšok zápasu bol zaslúžený," uviedol na klubovom webe Rubi.