Main Content

Piatek na ceste do Premier League: Záujem majú tieto kluby

piatok, 10. január 2020 14:02 | Autor: Timotej Gašper

Krzysztof Piatek
Krzysztof Piatek | zdroj: TASR

Poľský útočník môže čoskoro posilniť jeden z tímov anglickej Premier League.

Krzysztof Piatek sa do širšieho povedomia dostal po prestupe z Cracovie Krakow do janovského FC. V Janove dokázal za prvú polovicu sezóny streliť 19 gólov v 21 zápasoch, čo vzbudilo obrovský záujem o jeho služby. Takto pred rokom, v januári 2019, napokon prestúpil do milánskeho AC, kde pokračoval vo svojej gólovej forme. Sezóna 2019/2020 sa však zatiaľ pre AC Miláno nevyvíja vôbec podľa predstáv a katastrofálna forma ovplyvňuje aj výkony Piateka, ktorý strelil od začiatku ročníka len 4 góly. S príchodom Zlatana Ibrahimoviča sa teda naštartovali špekulácie o odchode Piateka, o ktorého je veľký záujem v prestížnej Premier League, tvrdí The Sun. 

Na zozname klubov, ktoré majú výrazný záujem o podpis poľského 24-ročného útočníka, sú Aston Villa, West Ham, Newcastle a Tottenham. Práve posledný menovaný celok je momentálne podľa Sky Sports či The Sun favoritom na zisk Piateka. Spurs majú podľa uvedenej informácie ponúknuť Milánu 28 miliónov libier, čo by malo milánskemu celku momentálne stačiť. Tím Joseho Mourinha hľadá v januári rýchlu náhradu za zraneného Harryho Kanea, ktorý bude pre zranenie mimo hry približne do konca marca. 

Tottenham bude v prípade Krzysztofa Piateka teda čeliť ligovej konkurencii, no treba dodať, že poľského reprezentanta môže odchod do Tottenhamu lákať viac, ako do ostatných uvedených klubov. Piatek sa potrebuje znova naštartovať a dostať sa do formy, s čím mu môžu kluby v najprestížnejšej lige sveta len pomôcť.