Main Content

PRE DOBRÚ VEC: Spojenie hviezd futbalu či basketbalu s komunitou esportu slávi úspech

streda, 8. január 2020 10:37 | Autor: Jakub Vaverka

Marco Reus
Marco Reus | zdroj: TASR

Prvý článok o esportovej tématike vás zaujal, preto sme sa rozhodli dať šancu ďalšiemu obsahu z tohto odvetvia. Alexander Bažík sa tento raz zameral na spojenie športových hviezd s komunitou esportu, pričom cieľom je dobrá vec.

Esport znamená súťaž, taktiku, tréning a vzrušenie. Hráči však nie vždy súťažia proti sebe, ale tiež sa spoja pre dobrú vec. V roku 2019 sa vo svete esportu konali niektoré charitatívne akcie. Dnes bude reč o tom, kedy elektronické športy prekročili svoje hranice a spojili sa s hviezdami futbalu či basketbalu, aby pomohli tým, ktorí si pomôcť sami nedokážu.

MASHUP COMPETITION: FORTNITE TURNAJ S MARCOM REUSOM

Futbalová hviezda nemeckej reprezentácie a Borussie Dortmund Marco Reus sa netají tým, že je fanúšikom úspešnej hry Fortnite. Reus usporiadal začiatkom decembra veľmi špeciálnu udalosť. Súťaž Mashup. Hráči Fortnite neboli jediní, ktorí sa zúčastnili charitatívneho turnaja. Družstvá pozostávali z profesionálnych futbalistov, profesionálnych hráčov Fortnite, influencerov a hráčskej komunity.Zozbieralo sa 277 000 EUR. Marco Reus zvýšil vybranú čiastku o 41 000 eur z vlastného vrecka. Peniaze smerovali do Nadácie Toni Kroos, Detských dedín SOS a Nadácie SportsTotal. 

Marco Reus
Marco Reus | zdroj: TASR

Z EVENT ZAROBIL 3,9 MILIÓNA EUR S ,,NINJA“

Najväčší a najznámejší streamer na svete -  Tyler Blevins, známy pod prezývkou  ,,Ninja“,  ukázal svoju štedrosť v minulosti už niekoľkokrát. Aj minulý rok daroval niekoľko finančných prostriedkov na charitu, napríklad na francúzsku Z udalosť. Táto akcia trvala koncom uplynulého septembra niekoľko dní a stanovila cieľ na tri milióny eur.

Ninja podporil túto akciu darom 26 000 EUR. Nakoniec bol cieľ prekročený o takmer milión eur. Obrovská suma bola poskytnutá do Pasteurovho inštitútu, francúzskej neziskovej organizácie, ktorá pracuje v oblasti lekárskeho výskumu a očkovania. Dokonca aj francúzsky prezident Emmanuel Macron zablahoželal projektu k jeho úspechu. 

CHARITATÍVNÝ LEAGUE OF LEGENDS STREAM S IKONICKÝM FAKEROM A BASKETBALOVOU LEGENDOU RICK FOXOM

Rick Fox bol do esportu zapojený už dlho. V roku 2015 bývalý basketbalový profesionál založil multi-organizáciu Echo Fox, ktorá bola opäť rozpustená v novembri minulého roka. V decembri pokračoval vo svojej angažovanosti držaním mnohonásobného charitatívneho prúdu „Champions for Charity“ zo scény League of Legends. Boli tam trojnásobný majster sveta Lee „ Faker “ Sang-hyeok a americká streamová hviezda Tyler „ tyler1 “ Steinkamp. Peniaze boli získané pre nadáciu Fox Foundation na pomoc obetiam hurikánu na Bahamách. Keď Riot Fund dostal dar vo výške 10 000 dolárov, patrón turnaja sa rozplakal. Fox svojho času v NBA obliekal dresy Bostonu Celtics a Los Angeles Lakers.