Main Content

VIDEO: Petra Vlhová zhodnotila druhé miesto v Lienzi ako aj celý rok 2019

nedeľa, 29. december 2019 14:39 | Autor: TASR

Petra Vlhová so svojim tímom SKI VLHA
Petra Vlhová so svojim tímom SKI VLHA | zdroj: TASR

Lienz 29. decembra (TASR) - Slovenská lyžiarka Petra Vlhová obsadila v nedeľňajšom slalome Svetového pohára druhé miesto. V rakúskom Lienzi zaostala o 61 stotín za Američankou Mikaelou Shiffrinovou, ktorá slávila víťazné double. Tretia skončila so stratou 1,72 s Švajčiarka Michelle Gisinová.

Shiffrinová nadviazala na víťazstvo z obrovského slalomu, keď bola najrýchlejšia v oboch kolách a pripísala si na konto celkovo 64. triumf v SP. Američanka prekonala rekord v počte úspechov na rakúskych podujatiach SP, nedeľňajší bol už jej dvanásty. Jedenásť nazbierali Rakúšanky Renate Götschlová, Annemarie Moserová-Pröllová, Marlies Schildová a jej krajanka Lindsey Vonnová. "Boli to super preteky. Ja aj Petra sme dali do toho všetko, išli sme úplne nadoraz. Petra išla technicky perfektne a vedela som, že ak si chcem udržať prvé miesto, musím zajazdiť agresívne a bez chýb," uviedla víťazka pre ORF.

Vlhová bola v slalome v Lienzi v roku 2015 tretia. Dosiahla vtedy druhé pódiové umiestnenie v kariére SP, ktorých má po nedeli na konte 29, z toho 19 v tejto disciplíne. "Je veľmi ťažké bojovať s Mikaelou, obe jazdy išla perfektne. Je najlepšia. Druhé miesto je pekné, ale chcela som vyhrať. S výkonom som však spokojná," povedala Vlhová, ktorá sa po 1. kole usadila na druhej priečke.

Trať 2. kola nachystal Vlhovej tréner Livio Magoni. "Viem sčasti, ako to postaví, bude sa snažiť, aby to bolo pre mňa a nie pre Mikaelu," dodala slovenská reprezentantka. Vlhovej trať sadla, od začiatku išla agresívne a v cieli mala náskok 1,11 s pred Gisinovou, ktorá sa dostala na čelo po diskvalifikácii jej krajanky Wendy Holdenerovej. Shiffrinová však aj v druhom kole predviedla najrýchlejšiu jazdu a natiahla šnäru slalomových triumfov na sedem. Upevnila si vedenie v celkovom poradí SP i v priebežnej klasifikácii slalomu. Vlhová je celkovo tretia, v hodnotení disciplíny druhá.