Main Content

Lille by pustilo Hazarda za 50 miliónov eur

streda, 23. november 2011 13:34 | Autor: Martin Gregor

Lille by pustilo Hazarda za 50 miliónov eur
Lille by pustilo Hazarda za 50 miliónov eur | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Zimné prestupové obdobie sa blíži a talentovaný Eden Hazard bude jedným z najcennejších klenotov na prestupovom trhu.

,,Záujemcov o Edena je naozaj dosť,” prezradil prezident klubu OSC Lille Michel Seydoux, v ktorom je rodák z La Louviere už od roku 2005.  Seydoux si Hazarda veľmi obľúbil a vzhľadom na vysoké ciele jeho tímu v budúcej sezóne sa vzdá jeho služieb naozaj len veľmi nerád. Zároveň však naznačil, že čiastka 50 miliónov eur by obmäkčila jeho doposiaľ negatívny prístup k rokovaniam o odchode tohto belgického reprezentanta z francúzskeho klubu.

Seydoux si chce Hazarda udržať v tíme minimálne do konca sezóny. Je však jasné, že nejaké ponuky na jeho prestup prídu už počas zimného prestupového obdobia. ,,Existuje reálna šanca, že zostane, pokiaľ odohráme dobrú sezónu a on uvidí v Lille perspektívu. Ak sa nám však nebude dariť pravdepodobne odíde, pretože záujemcov o jeho služby je naozaj veľa.” Na margo sumy 50 miliónov dodal, že každý, vrátane Hazarda, je nahraditeľný.

1,7 metra vysoký Eden Hazard je stále len 20 ročný kridelník, ktorého trhová cena podľa renomovaného odborného portálu transfermakt atakuje hranicu 20 miliónov eur. Aj preto sa zdá požiadavka Seydouxa v sume 50 miliónov trochu prehnaná. Nuž uvidíme čo prinesú rokovania počas zimy.