Main Content

Ideálna zostava jesennej časti Fortuna ligy

nedeľa, 8. december 2019 17:46 | Autor: Filip Chudý

Radosť hráčov Slovana
Radosť hráčov Slovana | zdroj: TASR

Skončila sa prvá časť tohto ročníka našej najvyššej súťaže. Pozrite, ktorí hráči vynikali a dostali sa do ideálnej jedenástky jesennej časti Fortuna ligy podľa Šport7.sk.

Brankár

Dominik Holec (Žilina)Najlepším brankárom jesennej časti Fortuna ligy bol bez pochýb Žilinčan Holec. Prakticky v každom jednom zápase musel vyťahovať výborné zákroky. O to viac je cennejšie, že vyhral spolu s Branislavom Pindrochom štatistiku v počte vychytaných núl (8). Bol žilinskou istotou.

Obrancovia

Martin Králik (Žilina) – Sezónu začal vo veľkom štýle, podobne, ako aj Žilina. To Králika naštartovalo a stal sa lídrom žlto-zelenej defenzívy. Absolvoval celú ligovú jeseň, čo najlepšie hovorí o jeho dôležitosti pre druhú najlepšiu obranu v lige. A hoci sa tiež nevyhol zaváhaniam, pozitíva prevažujú nad negatívami.

Myenty Abena (Slovan) – Slovan sa počas jesene zmenil, keď s novým trénerom začal hrať pragmatický futbal, čo pomohlo hlavne defenzíve. Bolo viacero zápasov, keď súperi ani neohrozili belasú bránu. A také zápasy boli hlavne vtedy, keď hrali vedľa seba Abena s Božikovom. Holanďan by sa však mal zlepšiť v súbojoch, kde patrí len do ligového priemeru. V rozohrávke zas medzi špičku.

Vasil Božikov (Slovan) – Bol základný pilier belasej defenzívy a najlepší ligový hráč v úspešnosti súbojov. Mal ich na úrovni 80 %, čo je slušné číslo. Tento bulharský reprezentant robí na trávniku správne rozhodnutia, čo uľahčuje prácu aj jeho kolegom. Preto je obrana Slovana s ním silnejšia.

Bogdan Mitrea (Trnava) – Skúsený rumunský obranca sa stal lídrom trnavskej defenzívy a v úvode sezóny tiež ofenzívy. Aj preto patrí so šiestimi gólmi medzi najlepších strelcov súťaže. Má výbornú ľavačku, čo ukázal aj pri góle z priameho kopu. Má ofenzívne sklony, aj preto ako stopér občas chyboval.

Stredopoliari

Erik Daniel (Slovan) – Tento český futbalista už dlhšie patrí medzi najlepších ligových krídelníkov, čo na jeseň opäť potvrdil. Prakticky zopakoval prvú časť ročníka z minulej sezóny, keď ešte hájil farby Ružomberka. Vtedy mal bilanciu 1+7, teraz 1+8. Po roku je tak opäť najlepším asistentom v lige.

Miroslav Káčer (Žilina) – Káčer bol aj počas tejto jesene skutočným motorom hry šošonov. Jazdil od šestnástky k šestnástke a v tomto smere je zrejme najlepší v lige. Pre Žilinu bol nenahraditeľný, aj preto odohral celú ligovú jeseň. Ešte by mohol vyť produktívnejší a istejší vo finálnej fáze, ale ani bilancia 4+3 nie je na zahodenie.

David Holman (Slovan) – Výrazne mu pomohol príchod trénera Jána Kozáka ml., pretože ten sa akoby v ňom videl. Čiže vysoký tvorivý hráč s dobrou pravačkou, ktorý sa v behu veľmi nepretrhne, ale jeho realizované myslienky robia v zápase rozdiel. No a presne tak hral na jeseň aj tento maďarský reprezentant.

Kristopher Vida (Dunajská Streda) – Najdôležitejším hráčom DAC je síce Zsolt Kalmár, ale ten hral príliš málo na to, aby mohol byť zaradený do ideálnej jedenástky. Lídrom dunajskostredskej ofenzívy bol iný Maďar s dobrou kopacou technikou. Kristopher Vida sa s bilanciou 7+2 zaradil medzi najproduktívnejších hráčov súťaže.

Útočníci

Frank Castaňeda (Senica) – Kolumbijskí útočníci patria vo futbalovom svete medzi zaujímavé postavy, no a jednu podobnú máme aj vo Fortuna lige. Castaňeda u nás pôsobí už dva roky, pričom táto jeseň mu vyšla na výbornú. S bilanciou 8+3 je druhým najproduktívnejším hráčom súťaže, pritom pôsobí v klube zo spodku tabuľky. Podieľal sa presne na polovici gólov Záhorákov, čo iba zvýrazňuje jeho dôležitosť.

Andraž Šporar (Slovan) – Najdrahší hráč našej ligy splácal aj na jeseň Slovanu investované peniaze. Je najlepším strelcom súťaže, pričom na 12 gólov potreboval len 11 zápasov, keďže v ostatných dueloch oddychoval. Prezentoval sa hlavne veľkou úspešnosťou pri premieňaní šancí, čo je vlastne pri útočníkoch to najdôležitejšie.

Lavička: Branislav Pindroch (Zlaté Moravce – Vráble), Vernon De Marco (Slovan), Filip Twardzik (Ružomberok), Joeri de Kamps (Slovan), Connor Ronan (Dunajská Streda), Tomáš Ďubek (Zlaté Moravce – Vráble), Milan Ristovski (Nitra)