Main Content

Najväčším súperom Liverpoolu v tejto sezóne je Liverpool

nedeľa, 8. december 2019 11:33 | Autor: Jakub Vaverka

Jurgen Klopp, FC Liverpool
Jurgen Klopp, FC Liverpool | zdroj: Šport7.sk, koláž

Liverpool je v doterajšom priebehu ligovej sezóny famózny. V Premier League zatiaľ doslova nemá konkurenciu a i keď v Lige majstrov prišli mierne zaváhania, The Reds si udržujú vysoký štandard výkonov.

Liverpool je v pohode. Áno, nie v každom zápase je to v podaní zverencov Jurgena Kloppa nádherné ofenzívne divadlo, nie vždy sa ich víťazstvo rodí ľahko. To už ale k tomu patrí. Pri obrovskom počte zápasov a vyťažení je nereálne, aby Červení mali svoj deň vždy. Avšak, k dnešnému dňu vyzerá, že sa poučili z minulosti a dokážu vyhrávať aj stretnutia, v ktorých nie sú lepším tímom, respektíve súper dobre bráni a od úvodnej minúty hrá s cieľom získať bod.

The Reds v predošlých ročníkoch neraz „umreli na krásu“. Hrali vyslovene až príliš pekne, čo sa im ukázalo byť osudné. Liverpool chce získať anglický titul a podriadi tomu všetko. Tento fakt je logický, veď je takmer nereálne, aby takýto veľkoklub mal od úvodu 90tich rokov na konte nula ligových titulov. 

Alisson, Robertson, Van Dijk, Alexander-Arnold, Wijnaldum, Mané, Firmino, Salah, ale napríklad aj Origi. Jurgen Klopp má k dispozícii tím, ktorý si prešiel prehrami a sklamaniami, ale dosiahol aj na veľký úspech v podobe Ligy majstrov. Súčasní Červení majú všetko, čo klub, ktorý bojuje o majstrovský titul mať má.

Tu sa dostávame k otázke z titulku. Kto je v tejto sezóne Premier League najväčším súperom Liverpoolu? Je ním Liverpool samotný. Môže to znieť ako klišé, ale je to tak. Leicester City hrá perfektne, ale z času na čas zaváha. Manchester City a Chelsea majú aktuálne veľkú stratu a ostatné celky ani zmieňovať nemusíme. Tie reálnu šancu na boj o majstrovskú trofej nemajú. 

Futbalisti Liverpool FC
Futbalisti Liverpool FC | zdroj: TASR

 Teda, ktovie, či ju reálne majú Leicester, City a Chelsea. Teoreticky aj prakticky stále áno. Ale to iba za predpokladu, že Liverpool stratí. A nie raz, ale hneď niekoľkokrát. Kľúčové môžu byť z tohto pohľadu Vianoce a úvod nového roka. Tam sa The Reds viackrát popálili.

Oni to ale vedia. A momentálne to vyzerá, že sa zo svojej minulosti poučili. Viete ako sa totiž hovorí – kto sa z minulosti nepoučí, musí si ju zopakovať. A to už nikto z Anfield Road nechce. Ligových sklamaní stačilo.