Main Content

Je pre Chelsea vôbec dobré, že môže opäť nakupovať?

nedeľa, 8. december 2019 11:29 | Autor: Jakub Vaverka

Frank Lampard
Frank Lampard | zdroj: Instagram

Londýnska Chelsea opäť môže nakupovať nových futbalistov. Je to však pre londýnsky klub vôbec dobré?

Londýnska Chelsea uspela s odvolaním na športovom arbitrážnom súde CAS a môže v zimnom prestupovom období nakupovať nových futbalistov. The Blues mali pôvodne čeliť zákazu prestupov v dvoch transferových oknách, nakoniec im bolo jedno prestupové obdobie odpustené. Modrí sa v oficiálnom vyjadrení vyjadrili, že sa im nepáči, že boli ukrátení o nákupy, keďže Manchester City po rovnakom priestupku (ohľadom nákupu mladých hráčov) transferovým banom pykať nemusel.

Každopádne, je po tom. A nebudeme si klamať, nič lepšie ako zákaz prestupov Chelsea v lete nemohlo postihnúť. Víťaz Európskej ligy sa vyrovnal s odchodom trénera Sarriho, s prestupom Hazarda do Realu Madrid a aj s tým, že nemohol prísť nik nový. Šancu dostali mladí hráči z akadémie a z hosťovaní, pričom na  všetko dohliadol nový tréner Frank Lampard. Nebyť zákazu, ktovie, akým smerom by sa Modrí uberali. 

Tammy Abraham
Tammy Abraham | zdroj: TASR

Faktom ale je, že sú posty, na ktorých Chelsea tlačí topánka. Preto klubu pomôže, že môže nakupovať, ale je dôležité, aby v zime prišli len posily na posty, kde je to potrebné, inak transfery môžu narušiť harmóniu v mladom, stále sa zlepšujúcom mužstve. Modrí potrebujú nového stopéra. Ideálnou posilou sa javí byť niekdajší hráč The Blues Nathan Aké, ktorý sa v Bournemouthe vypracoval na hviezdu svetových rozmerov.

Problematický je aj kraj obrany, kde by mohol teoreticky prísť ospevovaný Ben Chilwell z konkurenčného Leicestru City. Nejednalo by sa však o lacnú záležitosť. Chelsea, ktorá si vyčlenila na prestupy 150 miliónov libier by ale mala ísť práve touto cestou. Investovať sumy do konkrétnych hráčov, ktorých potrebuje. Kvalita na úkor kvantity. 

Tammy Abraham
Tammy Abraham | zdroj: Instagram

A na záver je tu Jadon Sancho, jeden z najžiadanejších futbalistov súčasnosti, ktorý je odmalička fanúšikom Chelsea. Ten by mohol byť veľmi zaujímavou akvizíciou nielen po športovej, ale aj po marketingovej stránke. Borussia Dortmund na ňom ale bude chcieť zarobiť.

Chelsea má teda odpútané ruky a po predaji Edena Hazarda je pri peniazoch. The Blues si budú môcť dovoliť kúpiť aj drahších hráčov na trhu. Ako sme ale už naznačili, je potrebné, aby celok zo Stamford Bridge pôsobil na prestupovom trhu zodpovedne a robil premyslené kroky. Inak ukončenie zákazu bude v konečnom dôsledku na škodu.