Main Content

Opora Bayernu si nezahrá 6 až 9 mesiacov: Ako zareaguje klub?

nedeľa, 20. október 2019 13:10 | Autor: Timotej Gašper

Sklamaní futbalisti FC Bayern Mníchov
Sklamaní futbalisti FC Bayern Mníchov | zdroj: TASR

Obranca Bayernu Mníchov, Niklas Sule, si počas víkendového zápasu privodil vážne zranenie, ktoré ho odsúva z trávnika na minimálne 6 mesiacov. Ako sa však k tejto veci postavia tréneri a vedenie klubu? 

Nemecký stredný obranca prišiel do Bayernu Mníchov v lete 2017 z Hoffenheimu, kde patril dlhé roky k najlepším hráčom klubu. Podobný scenár sa opakoval aj v Allianz Arene, kde sa Sule rýchlo adaptoval a perfektnými výkonmi si zaistil takmer neotrasiteľné miesto v základnej zostave. Bayern sa v čase jeho príchodu snažil nájsť novú mladú hviezdu do obrany, keďže stopérsku pozíciu zastávali starší hráči ako Hummels, Boateng či Benatia. Vedenie klubu neraz potvrdilo, že Sule je voľba číslo 1 a tréneri budú k nemu vyberať vhodného kolegu do stopérskej dvojice podľa výkonov či zásluhy. 

Niklas je vo veku 24 rokov lídrom na ihrisku aj mimo neho, je stálicou v zostave Bayernu aj Nemecka a patrí k všeobecne najlepším obrancom v Európe. Mierna stagnácia nastala v tomto období, keďže Bayern stráca veľa bodov a defenzíva bavorského giganta nie je v najlepšom rozpoložení. Klincom do rakvy bol sobotný zápas na pôde Augsburgu, kde Bayern nielenže remizoval 2:2, ale v prvom polčase musel z ihriska nútene odísť spomínaný Sule. Nepriaznivá predstava o najhoršom sa stala skutočnosťou po tom, čo obranca podstúpil komplexné vyšetrenie. Pretrhnutý predný skrížený väz a nútená pauza na minimálne 6 až 9 mesiacov. „Zranenie Niklasa je vážne. Nevyzerá to s ním vôbec dobre,“ hovoril sklamane po zápase Niko Kovač. 

Strata Suleho je pre Bavorov vážnym obmedzením, no otázkou je, ako sa k tomuto postaví klub. Bayern v lete priviedol dvojicu Lucas aj Pavard, pričom obaja menovaní vedia plnohodnotne hrať na krajoch aj v strede obrany. V kádri je však stále aj Jerome Boateng a šancu by mohol dostať aj 19-ročný mladík Lukas Mai, ktorý len pred pár dňami predĺžil v Allianz Arene svoj kontrakt v prvým tímom do leta 2022.