Main Content

Eriksen do Bayernu? Na to nie je dosť dobrý, tvrdí Matthaus

piatok, 18. október 2019 15:27 | Autor: Timotej Gašper

Christian Eriksen
Christian Eriksen | zdroj: TASR

Legenda Bayernu Mníchov sa v posledných dňoch vyjadrila ostro a jasne na adresu dánskeho hráča, ktorý je spájaný s prestupom do Bayernu. 

V médiách sa pred pár dňami objavila špekulácia, podľa ktorej sa nemecký gigant Bayern Mníchov pripravoval na zisk dánskeho stredopoliara z Tottenhamu Hotspur. Christian Eriksen má v Londýne zmluvu len do leta 2020 a aktuálne sa nerokuje o jej predĺžení, keďže hráč má podľa všetkého zvažovať ďalší kariérny krok. Záujem je prirodzene enormný, keďže Eriksen patrí k skúseným hráčom najvyššej kvality a v Premier League dlhodobo dokazuje svoju extratriedu.  

Záujem mali Real Madrid, Manchester United, Paríž Saint-Germain i Bayern Mníchov, pričom práve v prípade posledného menovaného celku mal byť Eriksen ako náhrada za Philippeho Coutinha, ktorého Bavori môžu v lete 2020 vrátiť do Barcelony a neuplatniť 120 miliónovú opciu na jeho trvalý príchod. O tejto veci sa však diametrálne odlišne vyjadril futbalový expert, analytik a bývalý hráč Bayernu, Lothar Matthaus. „Ak nie je dosť dobrý pre Tottenham, nebude dosť dobrý ani pre Bayern. Aj Uli Hoenes sa vyjadril, že Bayern nepotrebuje náhradníkov. Eriksen nie je pre Bayern dosť dobrý. Je super technik, typická „desiatka“, ale je príliš pomalý, pričom Niko Kovač má rád len rýchlych hráčov,“ načal kritiku na osobu dánskeho reprezentanta Matthaus. 

Dánsky stredopoliar si bude pravdepodobne riešiť svoju budúcnosť už v januári, kedy sa môže upísať jednému zo záujemcov a pridať sa k novému tímu pred prípravou v lete 2020. „Pre mňa nie je Eriksen hráč, ktorý vie robiť rozdiel v hre na najvyššej úrovni. Bayern by sa mal skôr zamerať na zisk Kaia Havertza a za ďalšie, stále majú Coutinha, ktorý hrá na poste „desiatky“ kvalitne,“ ukončil jeden z kritických monológov Matthaus.