Main Content

VIDEO: Najprv ho vypískali, potom rozhodol: Neymar hneď po návrate absolútnym hrdinom PSG

sobota, 14. september 2019 20:15 | Autor: TASR

Neymar
Neymar | zdroj: TASR

Paríž 14. septembra (TASR) - Futbalisti Paríža St. Germain vydreli v sobotňajšom zápase 5. kola francúzskej ligy triumf nad Racingom Štrasburg 1:0. Po štyroch mesiacoch sa v zostave PSG opäť objavil Brazílčan Neymar a v nadstavenom čase rozhodol o víťazstve favorita. Diváci ho pred zápasom privítali piskotom. Reagovali tak na jeho zámer opustiť klub v letnom prestupovom období.

Dvadsaťsedemročný Neymar po dlhom čase figuroval v základnej zostave PSG. Predtým sa v jeho drese predstavil naposledy 11. mája, neskôr už nehral pre zdravotné problémy. V úvode novej sezóny absentoval pre nevyjasnenú situáciu s jeho ďalším pôsobiskom. Už pri nástupe na hraciu plochu spustili pri predstavovaní Neymara diváci piskot a ten sa zopakoval pri jeho prvých dotykoch s loptou.

Parížania síce mali herne navrch, ale v koncovke boli bezzubí a dlho nedokázali prekonať belgického brankára hostí Matza Selsa. Podarilo sa to až Neymarovi v nadstavenom čase - v 92. minúte volejom chrbtom k bránke cez hlavu rozhodol o výhre svojho tímu. Po piatich kolách tak má obhajca titulu na konte 12 bodov, Štrasburg iba tri a na prvé víťazstvo stále čaká.

Ligue 1 - 5. kolo:

Paríž St. Germain - Racing Štrasburg 1:0 (0:0)

Gól: 90.+2 Neymar