Main Content

Antonio Conte po krátkom čase v Interi Miláno prepísal históriu

štvrtok, 12. september 2019 09:49 | Autor: Jakub Vaverka

Antonio Conte
Antonio Conte | zdroj: TASR

V minulosti spojil svoje meno s talianskou reprezentáciou, Juventusom či Chelsea. Momentálne je Antonio Conte trénerom Interu Miláno. Už po krátkom čase na San Sire sa môže pochváliť rekordným zápisom.

Po tom, čo v roku 2018 Chelsea prepustila Antonia Conteho si tento tréner zobral rok voľna a momentálne je z neho hlavný kormidelník Interu Miláno. V lete nahradil vo funkcii svojho krajan Luiana Spallettiho.

Conte, ktorý trénoval napríklad aj taliansku reprezentáciu či Juventus Turín, zarába podľa portálu ​Football Italia 11 miliónov eur ročne. To robí z tohto 50-ročného lodivoda nielen najlepšie plateného trénera Serie A v súčasnosti.

Antonio Conte je najlepšie platený futbalový tréner v histórii talianskej najvyššej súťaže. Napríklad, Maurizio Sarri z Juventusu Turín zarába 5,5 milióna ročne a Carlo Ancelotti z SSC Neapol rovných 5 miliónov ročne.

Na porovnanie, Igor Tudor, ktorý vedie Udinese Calcio, ročne zarobí na základe svojej zmluvy 500 000 eur + možné bonusy. Rozdiely sú teda citeľné, ale to aj tlak. Conte má jednoznačnú úlohu, vrátiť Inter do talianskeho boja o titul a medzi európsku futbalovú smotánku.