Main Content

Čo znamená pre Stanislava Lobotku príchod Rafinhu do Celty Vigo?

utorok, 3. september 2019 08:19 | Autor: Jakub Vaverka

Stanislav Lobotka - otázniky
Stanislav Lobotka - otázniky | zdroj: TASR

Celta Vigo v posledný deň prestupového obdobia získala Rafinhu z FC Barcelona. Pozreli sme sa na to, čo to znamená pre Stanislava Lobotku.

Rafinha predĺžil kontrakt s FC Barcelona a vzápätí odišiel do konkurenčného klubu Celta Vigo. Bol to preňho nabitý posledný deň letného prestupového obdobia, ale v menšom klube La Ligy, by mal mať dôležitejšiu úlohu ako v Barcelone, s čím prichádza aj viac minút na ihrisku.

Na Camp Nou sa totiž tento Brazílčan stal záskokom, respektíve futbalistom, po ktorom tréner Ernesto Valverde siahol až v momente, kedy nemal inú možnosť. Rafinha ale málokedy frflal, bojoval za Barcelonu a bojoval aj s početnými zraneniami.

Práve zranenia sú najväčším problémom jeho kariéry, ale momentálne je fit a pre Celtu môže byť výraznou posilou. Čo to znamená pre Stanislava Lobotku, slovenského reprezentanta, ktorý doteraz patril do základnej zostavy tohto klubu z Galície?

Môže to znamenať všetko aj nič. Rafinha totiž v posledných rokoch hrával hlavne v útoku, respektíve ako ofenzívny záložník. Jeho veľkou devízou je, že môže hrať v strede, vpravo aj vľavo. Je to výnimočný technik. Na druhej strane, Lobotka hráva v Celte hlbšie a má defenzívnejšie úlohy, ale ako dobre vieme, nemá problém aj s útočením. A v La Lige si nevyberá. Hrá tam, kde je potreba.

Všetko teda závisí od klubových šéfov Celty a od toho, kam Rafinhu zaradia. Ak z neho urobia štítového stredopoliara, môže byť konkurenciou pre slovenského reprezentanta, i keď Lobotka nie je momentálne adeptom na lavičku. Pravdepodobnejšie je, že Rafinha bude mať ofenzívnejšie úlohy a s naším futbalistom by si mohol rozumieť.