Main Content

Real Madrid urobil ďalšiu chybu. Somár namiesto koňa?

utorok, 3. september 2019 08:15 | Autor: Jakub Vaverka

Florentino Perez, Real Madrid
Florentino Perez, Real Madrid | zdroj: TASR

Tréner Realu Madrid Zinedine Zidane je právom nespokojní. Kluboví šéfovia poslali kostarického brankára Keylora Navasa do PSG. Opačným smerom putoval Alphonse Areola.

Od príchodu belgického brankára Thibauta Courtoisa z Chelsea do Realu Madrid počas minulého leta, je v hlavnom meste Španielska vedený boj o post brankárskej jednotky. Zinedine Zidane ho nechcel, išlo o prácu klubového prezidenta Florentina Pereza. To je jeden z dôvodov, prečo Belgičan do klubu prišiel až po Francúzovom odchode.

Veci sa ale v Reale Madrid rýchlo menia. Julen Lopetegui a Santiago Solari ako kormidelníci Merengues nepresvedčili a Zidane sa vrátil. V tíme našiel Navasa, s ktorým vyhral Ligu majstrov (opakovane) a Courtoisa, ktorého nechcel.

Názor Francúza na brankárov, ktorých mal k dispozícii nezmenil, ale jednotkou bol oficiálne Courtois, a preto musel chytať. Áno, musel. Prečo? Pretože Florentino Perez. Silu prezidenta Realu Madrid môžeme vidieť aj v aktuálnom prípade Garetha Balea.

Keylor Navas sa ale s pozíciou dvojky nechcel zmieriť. Cítil, že je lepší ako Courtois, čo je aj pravda. Na ihrisko sa ale dostával len sporadicky a sledoval ako jeho tímový kolega dostáva lacné góly. Celkovo, z lavičky videl ako Madridčania ustúpili zo svojich pozícií.

Toto leto požiadal o prestup. Zidane o jeho odchode ani nechcel počuť. Niet sa mu čo čudovať, Navas bol vždy jeho koňom. Jednotkou ale ostal Courtois a Kostaričan nechcel opäť len vysedávať na lavičke. Keď sa ozvalo PSG, takpovediac o čom.

Z Paríža síce prišiel Areola, ale ten sa pozíciou dvojky zmieril už vopred. Ak bude chytať, bude rád. Ak nie, bude to akceptovať. Real Madrid je predsa len výzva. S krokmi vedenia madridského veľkoklubu sa ale na jazyk dostáva jedno zahraničné príslovie o tom, sedliak predal svojho spoľahlivého koňa a nechal si somára.

Samozrejme, pri všetkej úcte k Thibautovi Courtoisovi.