Main Content

Chelsea dostala poriadnu facku, ale ...

pondelok, 12. august 2019 10:44 | Autor: Jakub Vaverka

Frank Lampard
Frank Lampard | zdroj: Instagram

Včera sa stretli na Old Trafford dva najúspešnejšie kluby v histórii Premier League. Minimálne, čo sa počtu titulov týka. Omladené kádre Manchestru United a Chelsea ale do boja o titul nikto nepočíta. A Chelsea po včerajšku odpísali mnohí.

Prehrať 0:4 po druhom polčase, ktorý skončil 0:3 je výprask. Každý to môže nazvať inak, ale v prvom rade záleží na konečnom skóre. Body do ligovej tabuľky totiž sympatický herný prejav nepridá. Na druhej strane, myslieť si, že Chelsea bude hrať v prebiehajúcom ročníku v polovici tabuľky len kvôli prehre v Manchestri by bolo prejavom futbalovej neznalosti.

Lampardov tím začal na Old Trafford sympaticky, Abraham nastrelil tyč a Modrí domácich ani len nepúšťali k lopte. Prišla chyba Zoumu, ktorú ale napravil Kepa. Avšak o pár minút neskôr Zouma v šestnástke fauloval Rashforda a faulovaný otvoril skóre. Inkasovaný gól, ešte k tomu po takom priebehu, mladý tím hostí naštrbil a približne 20 minút sa hľadali. Vzhľadom na vek, ktorý sa u väčšiny zostavy Chelsea pohyboval na úrovni 20-22 rokov, nič neobvyklé. 

V závere polčasu sa The Blues vrátili do zápasu, opäť mali viac z hry, ale skórovať nedokázali, pretože proti ním bola bránková konštrukcia alebo skvelý David De Gea. Druhý polčas? Rovnaký scenár. Výborný úvod Modrých, šance. Následne protiútok, jeden-druhý a bolo 3:0. 

Bolo po zápase a štvrtý gól bol už iba podčiarknutím vývoja stretnutia. Všetka česť pre Manchester United, prečkal šance súpera a tie svoje využil. Na keby sa nehrá, skončilo to 4:0 a hráči Devils si zaslúžia pochvalu. Ak ale čítate reakcie na tento šláger, kritika na pleciach The Blues nie je zďaleka taká obrovská ako keď prehrali v minulej sezóny na ihrisku Manchestru City 0:6. 

Omladina Chelsea naznačila veľký potenciál a chuť hrať futbal. Lampard je nový tréner, ktorý sa musí učiť. To, čo Modrí teraz majú sú sympatie a spomínaný potenciál. Je len a nich, čo s tým urobia. Už v stredu CFC nastúpi v európskom superpohári proti Liverpoolu. Ak príde ďalšia prehra, The Blues sa definitívne vrátia na zem a budú musieť tvrdo pracovať, aby získali rešpekt.

Na druhej strane, ak získajú cennú trofej a porazia jedného z favoritov na titul, s mysľami mladíkov to môže narobiť divy. Stredajšie stretnutie je pre Chelsea teda dôležitejšie ako by si niekto mohol myslieť.