Main Content

Bývalý člen vedenia Barcelony: Prečo by sa klub mal vyhnúť Neymarovi

štvrtok, 1. august 2019 08:15 | Autor: Jakub Vaverka

Neymar
Neymar | zdroj: TASR

Vráti sa alebo nevráti sa Neymar do FC Barcelona? To v tomto momente nevie zrejme nikto, ale bývalý člen vedenia FCB Toni Freixa má jednoznačný názor. Katalánci by mali dať od Brazílčana ruky preč.

V roku 2015 bol prezidentským kandidátom v FC Barcelona. Bol taktiež členom vedenia za vlády Joana Laportu, Sandra Rosella a aj súčasného prezidenta Josepa Mariu Bartomeu. Toni Freixa, skúsený biznismen, si o návrate Neymara myslí svoje.

„Existuje veľa dôvodov, prečo by do toho nemali ísť. Mohol by som o tom hovoriť hodinu a pol,“ rozhovoril sa pre Goal.com. „Myslím si, že hlavným dôvodom je, že Neymar posledné dva roky strávil na titulných stránkach médií, ale nie kvôli futbalovým udalostiam.“

„Môžeme hovoriť o tom, prečo odišiel. Stále vedie súdny proces proti Barcelonu. Ak bude Barcelona pripravená urobiť tento druh investície, po kúpe Griezmanna, mali by sme si položiť otázku, či Neymara potrebujeme,“ hovorí Freixa.

Bývalý člen vedenia je skeptický. „Som zástancom projektov, ktoré si vyberajú hráčov podľa toho, koho reálne potrebujú. Nechápem projektu, kde idete získať Neymara k Messimu, Griezmannovi, Suarezovi, Coutinhovi a Dembélému. Nepríde mi to logické.“

„Neymar je pre mňa jasný prípad. Barcelona nemá peniaze na to, aby zrekonštruovala Camp Nou, predĺžila kontrakt Messimu a kúpila Messiho. Som trošku sklamaný z projektu rekonštrukcie štadióna. Chápem ale, že je to veľká vec, na ktorú treba veľa peňazí. Verím, že financie nájdu čo najskôr,“ zakončil Freixa.