Main Content

Hráč, ktorý môže byť chýbajúcim kúskom pre úspech FC Barcelona

sobota, 13. júl 2019 08:00 | Autor: Jakub Vaverka

FC Barcelona
FC Barcelona | zdroj: koláž Šport7.sk

Barcelona má v útoku Luisa Suareza, ale o pár sezón tomu tak nebude. Uruguajčan starne, čo je logické. Katalánci preto už dlhšie lovia klasického útočníka. Neymar ani Griezmann totiž ich problém nevyriešia.

Neymar je prirodzene krídlo. Je najlepší, keď útočí zo strany. Antoine Griezmann si tiež zvykol útočiť viac zo strany, ale dokáže hrať aj na hrote či v strede ofenzívnej trojice. Nie je to ale klasický útočník. Práve takého Barca hľadá. 

Barcelona dominuje v La Lige, ale na Ligu majstrov čaká od roku 2015. To chcú Katalánci zmeniť, preto hľadajú chyby. Jednou z nich môže byť pozícia tradičného útočníka. Luis Suarez už nepodáva výkony ako v časoch svojej najväčšej slávy.

Doposiaľ ho ale nikto nenahradil. 

Novým útočníkom FC Barcelona by sa mohol stať Lautaro Martinez. Má 21 rokov, je to argentínsky reprezentant a oblieka dres talianskeho klubu Inter Miláno. Inter je krôčik od získania Romelua Lukakua z Manchestru United, čo pozíciu Martineza skomplikuje.

Navyše, zástupcovia tohto kanoniera potvrdili, že Barcelona sa o jeho služby reálne zaujíma. Martinez sa každoročne zlepšuje a v argentínskej reprezentácii si rozumie s Lionelom Messim, čo je ďalší dôležitý predpoklad.

Na druhej strane, Inter chce na jeho možnom predaji zarobiť 112 miliónov eur, čo je čiastka, ktorú zrejme Katalánci nebudú ochotní zaplatiť.