Main Content

Tak predsa nakoniec Juventus? De Ligt telefonoval s Mauriziom Sarrim

nedeľa, 7. júl 2019 11:16 | Autor: Jakub Vaverka

Matthijs De Ligt
Matthijs De Ligt | zdroj: TASR

Holandský obranca Matthijs De Ligt ani po prvom júlovom týždni nemá nový klub. Dlhé mesiace okolo neho krúžili najrôznejšie veľkokluby. Z nich sa vyprofilovala dvojica Barcelona a Juventus. Teraz to vyzerá, že Holanďan podpíše kontrakt s majstrom Talianska.

Odchod Matthijsa De Ligta z Ajaxu Amsterdam do Juventusu Turín mal byť hotovou vecou. Holandský obranca sa dohodol s majstrom Serie A na podmienkach kontraktu. Stará Dáma bola ochotná ponúknuť mladému stopérovi o niekoľko miliónov viac ako FC Barcelona. To bol rozhodujúci faktor.

Problém ale nastal medzi Ajaxom a Juventusom. Barcelona dávnejšie ponúkla amsterdamskému klubu o 20 miliónov eur viac ako Zebry. To sa ukazovalo byť problematické. Ajax totiž chce na De Ligtovi zarobiť minimálne 75 miliónov eur.

Taliansky novinár Fabrizio Romano má ale iný názor. „Dohoda sa finalizuje,“ napísal tento rešpektovaný žurnalista. De Ligt sa podľa neho už čoskoro stane hráčom Turínčanov.

„De Ligt je s Juventusom dohodnutý, dokonca telefonoval s trénerom Mauriziom Sarrim. Obranca povedal Sarrimu, že chce odísť do Talianska, a že sa mu páči unikátna futbalová filozofia dnes už bývalého kormidelníka Chelsea,“ tvrdí Romano.

Osoba Maurizia Sarriho má hrať v transfere dôležitú rolu. Vyjadril totiž väčšiu snahu získať mladíka ako jeho náprotivok z Barcelony Ernesto Valverde. De Ligt sa bál, že v Barcelone by pravidelne nehrával.

Jedna vec je však dohoda hráča a klubu, ale ak sa Ajax nedohodne s Juventusom, k dohode nedôjde.