Main Content

Messi opäť neprekročil svoj tieň. Už je to zbytočné i riešiť

štvrtok, 4. júl 2019 10:20 | Autor: Jakub Vaverka

Lionel Messi
Lionel Messi | zdroj: TASR

Argentína mala na Copa América 2019 slabú skupinovú fázu. Postúpila ale ďalej, vyradila Venezuelu a čelila Brazílii. Semifinále sa ale stalo konečnou Albicelestes. Opäť sa najviac hovorí o Lionelovi Messim.

Prečo Argentína neuspela? Prečo Messi nevystrieľal reprezentácii titul rovnako ako Barcelone? Prečo, prečo, prečo. Nie je to prvý raz, čo niečo také nastalo. Podobné otázky prichádzali, keď Barcelona vypadla v semifinále Ligy majstrov s Liverpoolom. Rovnako tak po prehre vo finále Copa del Rey s Valenciou.

Keď sa darí, je Messi velebený, keď sa nedarí, je pranierovaný. To je údel najlepšieho futbalistu na svete. Áno, Lionel Messi je najlepší futbalista na svete. O tom teraz nebudeme debatovať. A áno, v národnom drese opäť neprekročil svoj tieň. 

Lionel Messi
Lionel Messi | zdroj: TASR

Kto ale Copa América sleduje podrobne, vie, že Argentína jednoducho nemá dobré mužstvo. Či už začneme vo vedení zväzu, v realizačnom tíme alebo v samotnom kádri. Lionel Messi je výborný futbalista, ale je to jednotlivec a futbal je tímový šport.

Keď bol ešte junior, vyhral s Argentínou olympijské hry v Pekingu. Odvtedy nič. Bolestivá je hlavne finálová porážka na majstrovstvách sveta 2014 s Nemeckom. Potom nasledovali prehry vo finále Copa América. Rok 2018 priniesli nepodarené MS, teraz nepodarená Copa América.

Argentínska reprezentácia už nepatrí k úzkej svetovej špičke a Messi sám trofeje nevyhrá. To je základná premisa. A po každom väčšom turnaji písať to isté je už prakticky zbytočné. Každý, kto sleduje futbal vie, ako sa veci majú.

Lionel Messi
Lionel Messi | zdroj: TASR

Niekomu netreba reprezentačný triumf k tomu, aby tvrdil, že Messi je najlepší v histórii. Iným by názor nezmenila ani argentínska výhra na veľkom turnaji. 

Messi opäť v modro-bielom drese neuspel. A už je to asi aj zbytočné riešiť. O rok je Copa América v Argentíne. Ak sa ale niečo výrazné v národnom mužstve Albicelestes nezmení, nie je dôvod si myslieť, že Lionel Messi a jeho krajania budú sláviť úspech.