Main Content

Zapnite si dnes hokejbal

utorok, 18. jún 2019 12:14 | Autor: Jakub Vaverka

Slovenskí hokejbalisti
Slovenskí hokejbalisti | zdroj: TASR

V týchto dňoch sa konajú majstrovstvá sveta v hokejbale, ktorých dejiskom sú Košice. V Steel Aréne a vedľajšej tréningovej hale sú k dispozícii zaujímavé zápasy s možnosťou spoznať krajiny, ktoré nie sú pre našincov príliš známe.

Reč je o štátoch ako Kajmanie ostrovy, Bermudy, Haiti alebo aj Libanon. Košický šampionát ponúka diverzitu a ak máte radi hokej, je veľká šanca, že vás bude baviť aj hokejbal. Tomuto športu ale v našich končinách chýba popularita. Viaceré prúdy sa snažia, aby mal hokejbal medzi verejnosťou väčší priestor, ale zrejme vždy bude zaostávať za futbalom, hokejom a ďalšími.

Dnes si ho ale pustite.

Slovenskí reprezentanti, ktorí v prvých troch zápasoch zdolali Fínsko, Spojené štáty americké a Veľkú Britániu, nastúpia proti českým reprezentantom. O 17:00 Steel Aréna uvidí priamy súboj o prvé miesto v tabuľke. Československý súboj, možno aj najväčších favoritov na triumf. 

Jeho sledovanie rozhodne neoľutujete.

A rovnako tak sa oplatí pozerať aj ženské majstrovstvá sveta. Slovenky majú na svojom konte zatiaľ 2 výhry a 1 prehru. S mladým tímom hrajú veľmi sympaticky a získali si na svoju stranu aj fanúšikov, ktorí sú, v našom prostredí, často voči ženskému športu zdržanliví.

Hokejbal pravdepodobne nikdy nebude mať také komerčné a finančné zázemie ako iné športy. Momentálne ale u nás prebieha svetový šampionát, ktorý by milovníkom športu ujsť nemal. Preto vám ho dávame do pozornosti aj my.

O 17:00 si plány nerobte. Jeden už máte.