Main Content

Hodnotenie výkonu našich hráčov po zápase Slovensko – Jordánsko

sobota, 8. jún 2019 11:37 | Autor: Filip Chudý

Zostava slovenskej reprezentácie
Zostava slovenskej reprezentácie | zdroj: TASR

Hoci výsledok 5:1 hovorí jasne, výkon slovenských futbalistov mal trhliny. Ako si v zápase počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Matúš Kozáčik (5,5) – V dvoch prípadoch dobre čítal hru, čím zamedzil jordánske náznaky šancí. Inak žiadnu ťažkú prácu nemal. Za gól nemohol, ale keby bol v super forme, možno by to aj chytil.

Ľubomír Šatka (3) – Smerom dopredu toho veľa neukázal, možno s výnimkou dvoch akcií, pričom pochvalu si zaslúži len za prihrávku pred bránu pri víťaznom góle. Smerom dozadu bol ale tragický. Al-Bakhit si s ním celý čas robil čo chcel, keďže Šatka nestíhal jeho rýchlosti a šikovnosti. V súbojoch si počínal veľmi zle, keď nevedel používať rozumne telo. Ak by išlo o súťažný zápas, rozhodca by ho pokojne po dvoch žltých aj vylúčil, no po jeho druhom faule so žltým nádychom privrel oči.

Branislav Niňaj (5) – V úvode sa prezentoval hlavičkou vedľa a onedlho nepremenil čistú šancu, keď mal loptu na dlhú nohu. Ale ukázal, že si vie nájsť loptu pri ofenzívnych štandardkách. Pred inkasovaným gólom však zle prečítal situáciu. Al-Rawashdeha mal proste „dať dole“ za každú cenu v stredovom kruhu, no a ten by potom nevyrobil gólovú prihrávku. Lenže Niňaj sa rozhodol bežať za Al-Taamarim…

Lukáš Štetina (4,5) – Bol viackrát zbytočne vysoko, ale to vlastne celá naša defenzíva, čím sme súperovi len nahrávali na brejky. No a presne z toho vznikli šance súpera, gól a tiež aj dva Štetinove fauly.

Róbert Mazáň (5,5) – Smerom dopredu hral obstojne, hlavne v úvode ponúkol niekoľko pekných akcií, lenže smerom dozadu mal problémy. Hral až príliš vysoko. Nie jej preto náhoda, že Jordánsko malo na jeho strane doslova voľné pole na útočenie, pričom to aj využívalo. Keby to takto vyzeralo proti lepšiemu súperovi, dostaneme minimálne trojku.

Martin Chrien (6)V úvode sa pokĺzol vo veľkej šanci. V prvom polčase mal problémy so zhusteným priestorom. Po zmene strán, keď si veci lepšie sadli, ukázal svoj ofenzívny potenciál. Rozumel si hlavne s Haraslínom a navyše strelil gól.

Patrik Hrošovský (4) – Predviedol dobrý center na Niňaja do šance, sem-tam preniesol ťažisko hry, ale bolo toho málo. Nevedno, či ho zväzovala páska na rukáve alebo otázky prestupu, ale sám asi vie najlepšie, že nehral ideálne.

Matúš Bero (5) – V prehustenom priestore bol stratený, ale za to si môže aj sám, keďže kvalitnú ponukovú činnosť, čo je inak jeho prednosť, vo viacerých prípadoch teraz neponúkal. V prvom polčase hlavičkoval slabo do stredu brány, po zmene strán zas v čistej šanci bránu netrafil. Pochváliť ho možno za behanie a napádanie súpera, ale nadstavba uňho chýbala.

Miroslav Stoch (3) – Písaný ako pravé krídlo, ale to je snáď jediná pozícia, na ktorej reálne nebol. Absolútne nezmyselne zhusťoval stred poľa, keď mal držať šírku ihriska, aby sme obranu súpera roztiahli. Navyše mal veľa strát lôpt. Po jednej to vyústilo do nájazdu súpera, po ďalšej už ku gólu v našej sieti. Mal síce aj dobré veci, keď sa dostal do šance, v ktorej jeho zakončenie zblokovali, alebo tiež centroval do šance Berovi, lenže bolo toho málo a negatíva tak výrazne prevyšovali.

Pavol Šafranko (4) – Jedna slabá strela do stredu brány je menej ako nič. Prezentoval sa nedostatočnou ponukovou činnosťou, preto niet divu, že viac poriadnych lôpt nedostal.

Jaroslav Mihalík (6) – Aj Mihalík mal viaceré zbytočné straty lôpt, na jeho šťastie, to dopadlo dobre. Vybojoval dve štandardné situácie blízko pokutového územia protivníka, dobre zapracoval pred druhým gólom a hlavne potešila jeho gólová akcia. Je však už na polemiku, či by to vyšlo aj proti lepšej a hlavne fyzicky pripravenej obrane…

Dominik Greif (5) – Po príchode na trávnik sa prezentoval hneď zlým výkopom. Nepôsobil v bráne práve najistejšie a príliš koncentrovane. Preto ani neprekvapilo, že ho prekvapila strela Al-Rawashdeha. Greif mal šťastie, že skončila len na brvne.

Ján Greguš (8) – Jeho príchod nám výrazne pomohol. Stal sa totiž lídrom zostavy, a to nie iba vďaka kapitánskej páske. Udal v našej hre správny tón. Lopta hneď dobre cirkulovala, keď ju správne rozhadzoval. Odmenou za výkon mu bol gól z pokutového kopu.

Lukáš Haraslín (8) – Aj príchod Haraslína nám mimoriadne pomohol. Držal totiž pozíciu, nie ako jeho predchodca… Tým sme roztiahli obranu súpera dokonca až do štádia otvorených dverí. Po príchode na trávnik ponúkol gól Boženíkovi, no ten ho odmietol. V druhom prípade teda už nikomu radšej neprihrával a dal gól sám. Vybojoval tiež pokutový kop a pripísal si asistenciu pri presnom zásahu Mráza.

Róbert Boženík (6,5) – Nepremenil dve čisté šance, hoci v druhom prípade si paradoxne vďaka tomu pripísal asistenciu na gól Chriena. Bol aktívny, na oko aj nebezpečný, ale platí pri ňom rovnaký otáznik ako pri ostatných našich neostrieľaných hráčoch. Presadzovali by sa takto aj proti kvalitnému súperovi?

László Bénes (6,5) – Hral poslednú polhodinu duelu, pričom predviedol niekoľko dobrých prihrávok, keďže mal na to od súpera čas a priestor. Gólová narážačka s Mihalíkom však spievala.

Samuel Mráz (6,5) – Strelil gól, čiže si povinnosť útočníka splnil, ale pri takom (ne)bránení súpera by bolo ťažšie skôr šancu nepremeniť.

Význam známok


Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.
10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon