Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po výhre nad Dánskom

utorok, 21. máj 2019 20:04 | Autor: Filip Chudý

Slovenskí hokejisti
Slovenskí hokejisti | zdroj: TASR

V poslednom slovenskom zápase na MS sa síce nehral veľký hokej, ale víťazstvo sa počíta. Ako si v zápase počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Denis Godla (7) – Mal ešte menej práce ako proti Britom. Pri inkasovanom góle nestihol pri presúvaní „zavrieť“ žrď, ale vynahradil si to pri samostatných nájazdoch, ktoré dobre prečítal.

Andrej Sekera (6,5) – Právom patrí medzi trojicu najlepších slovenských hráčov na MS 2019, ale proti Dánom ho tiež trochu zakryla šeď zápasu. Síce si robil svoje veci poctivo, ale nedalo sa vyniknúť ani jemu. Škoda vyhodenia puku, za ktorý sme sa dostali do troch, čo súper využil.

Erik Černák (6,5) – Aj príjemné prekvapenie MS nebolo v poslednom zápase tak viditeľné, ako predtým, ale to bolo spôsobené tiež tým, že už o nič nešlo. Pri presilovke súpera 5 na 3 sa však nemal nechať odblokovať.

Martin Marinčin (7) – Je síce autorom nášho jediného presného zásahu, ale ten si dali Dáni sami. No, kto sa o streľbu nepokúša, ten gól nedá. Svoje si odohral.

Michal Čajkovský (6,5) – Ani Čajkovský nemal nejako extra veľa práce, ale čo bolo treba, to smerom dozadu urobil. Nič náročné to však nebolo.

Patrik Koch (6,5) – Verme, že si vypýtal na tomto svetovom šampionáte prestup do lepšieho klubu a tiež súťaže. Strely, ktoré ho zdobili celý turnaj, ponúkol aj proti Dánom. Hoci „len“ dve.

Martin Fehérváry (6,5) – Tradične spoľahlivý výkon. A hoci bol na ľade pri inkasovanom góle, vyčítať mu ho nemožno, lebo keby bol aj v oslabení o málinko pohotovejší, gól by to bol zrejme aj tak.

Tomáš Tatar (6) – Snaha veľká, bodový prínos ale nepriniesla. Proti takýmto súperom by však bodovať mal, aj keď už o nič nešlo.

Libor Hudáček (6) – Spomedzi našich hráčov vymýšľal najviac, čím aj tvoril. Vybojoval vylúčenie, ale tiež sa nechal zbytočne vylúčiť. Aspoň si však našiel nového „kamaráta“ Jensena, hoci nemusel mu až toľko veľa „lásky“ preukazovať…

Marko Daňo (6) – Prišiel do prvého útoku, snažil sa v ňom hrať energicky, ale body mu to neprinieslo. Na žrde sa nehrá… Pokarháme ho za vylúčenie, pochválime za stopercentné buly, keďže vyhral všetky tri.

Ladislav Nagy (7,5) – V rozlúčkovom zápase kariéry strelil víťazný gól, hoci skôr mal len symbolickú váhu. Počas zápasu vymyslel pár akcií, ktoré potešili oko.

Michal Krištof (6,5) – Aj Krištof dokázal premeniť samostatný nájazd, ale skôr by sme ocenili, keby nájazd premenil v riadnom hracom čase, pričom Nagy mu na to pripravil skvelú šancu. Ako jediný mal z našich proti Dánsku záporné buly.

Marián Studenič (6,5) – Spolu s Nagyom si pripísal asistenciu pri góle Marinčina, hoci skôr by si ich „zaslúžili“ Dáni. A hoci sa o streľbu pokúšal, ani v tomto stretnutí a tiež nájazdoch nemal nabité ostrými… Potešil pekným natlačením sa do šance v tretej tretine.

Dávid Bondra (6) – Po výkone proti Britom sa zaslúžene posunul o formáciu vyššie. A hoci to nebola od neho už až taká spanilá jazda, miesto si zastal. Svoju veľkú šancu však mal využiť.

Matúš Sukeľ (6,5) – Dobré veci predviedol oboma smermi, ale viac predsa len smerom dozadu, keďže náš tentoraz náš elitný strelec na MS gólovo neprehovoril. Pokiaľ bude mať po každom stretnutí pozitívnu bilanciu na vhadzovaniach, hoc aj o jedno, ako tomu bolo teraz, bude to v poriadku. Výborne prihral do šance Bondrovi.

Róbert Lantoši (6) – Mohol ukázať viac zo svojej rýchlosti a ťahu na bránu, keďže v proti tomuto súperovi sa to dalo. Nezahviezdil, ale ani nesklamal.

Mário Lunter (6) – Nebolo veľa možností, v ktorých mohol v tomto stretnutí vyniknúť. Preto ani nevynikol, no zároveň mu niet čo vyčítať.

Dávid Buc (6) – Mohli by sme použiť prakticky rovnaké slová ako pri Lunterovi, keďže boli na tomto turnaji dvojičkou. Len pri Bucovi doplníme, že opäť potešil na buly (66,67 %). V neubránenom oslabení mohol o zlomok sekundy rýchlejšie reagovať, ale gólu súpera by to aj tak nezabránilo.

Adam Liška (6) – Kým v úvode turnaja lietal, teraz bol menej viditeľný. Ale defenzívnu prácu útočníka štvrtej formácie si splnil.

Tomáš Zigo (bez známky) – Hral len dve minúty, preto nehodnotíme, ale aspoň jedno z dvoch buly mohol vyhrať…

Význam známok


Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.
10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon