Main Content

Slovanisti rešpektujú silu PSG, ale chcú prvé body

streda, 19. október 2011 12:30 | Autor: TASR

Slovanisti rešpektujú silu PSG, ale chcú prvé body
Slovanisti rešpektujú silu PSG, ale chcú prvé body | zdroj: SITA

Futbalistov slovenského majstra ŠK Slovan Bratislava čaká vo štvrtok tretí duel v hlavnej fáze Európskej ligy UEFA 2011/2012, na domácom ihrisku privítajú topfavorita F-skupiny - Paríž Saint-Germain.

Zverenci Vladimíra Weissa st. ťahali za kratší koniec vo svojich oboch doterajší dueloch v "efku", keď najprv prehrali doma s Athleticom Bilbao tesne 1:2 a následne podľahli Salzburgu na jeho pôde 0:3.

Mužstvo Antoina Kombouarého si na úvod poradilo s rakúskym zástupcom 3:1, ale v druhom septembrovom stretnutí prehralo v Bilbau 0:2.

Do tradičného francúzskeho tímu vstúpil nedávno, nadnesene povedané, neobmedzený katarský kapitál. Ambície nových majiteľov dostali reálnejšie kontúry po intenzívnej aktivite na letnom prestupovom trhu.

Do Kombouarého mužstva pribudlo hneď deväť nových hráčov za celkové odstupné atakujúce hranicu 90 miliónov eur, čo znamená nový národný rekord. Prakticky bez problémov zapadli do zostavy tímu hráči ako Kévin Gamerio, Jérémy Ménez, Blaise Matuidi, Mohamed Sissoko a predovšetkým Javier Pastore.

Je to veľké a silné mužstvo, ktoré bude chcieť diktovať tempo hry. Očakávam z jeho strany technický a rýchly futbal. Samozrejme, my budeme mať výhodu domácej pôdy a chceme dostať súpera pod tlak. Možno to bude podobný zápas ako s Bilbaom. Pre nás bude dôležité zahrať dobre v defenzíve a pokúsiť sa skórovať zo štandardných situácií, brejkov či nejakej podarenej akcie. Hrať otvorenú partiu či bezhlavo útočiť by pre nás zrejme bolo osudné nielen so Saint-Germain, ale s kýmkoľvek v Európe. Cesta k úspechu by možno mohla byť podobná ako v domácom zápase s AS Rím, uviedol pre agentúru SITA obranca Martin Dobrotka.

Do zápasu pôjdeme s tým, že už chceme v Európskej lige získať nejaké body. Uvedomujeme si však, že PSG je veľmi kvalitné mužstvo s výraznými individualitami a nemôžeme sa s ním púšťať do otvorenej partie. Musíme hrať predovšetkým zo zabezpečenej obrany a pokúsiť sa uspieť zo štandardných situácií či protiútokov. Stojí pred nami úloha skórovať, pretože bez gólu to nie je ono a keby sme hrali na 0:0, išli by sme proti sebe, zdupľoval kapitán Slovana Igor Žofčák.

Pre obe mužstvá pôjde o prvú vzájomnú konfrontáciu, dokonca ani jedno z nich nemá priamu skúsenosť s futbalom z krajiny súpera. Kanonier "belasých" Filip Šebo však bol počas svojho pôsobenia v FC Valenciennes pri dvoch ligových remízach s PSG a pohárovej prehre 1:4. Jeho spoluhráčmi vtedy boli aj obrancovia Siaka Tiéné (ten však v Bratislave pre kartový trest nenastúpi, pozn.) a Milan Biševac.

Štatistický pohľad na merania síl slovenských a francúzskych tímov vyznieva lepšie pre zástupcov krajiny galského kohúta, ktorí uspeli v 12 z celkovo 15 duelov a prehrali iba raz. Skóre je pre Francúzov vysoko aktívne 47:9, pričom výrazným mementom je žilinské víťazstvo Olympique Marseille v pomere 7:0 spred roka.

PSG chýbajú dva zásahy na zaokrúhlenie počtu strelených gólov v druhej najprestížnejšej európskej pohárovej súťaži klubov na 100. Generálka lepšie vyšla Parížanom, ktorí v nedeľňajšom dueli 10. kola zvíťazili na ihrisku Ajaccia 3:1. O plný bodový zásah ambiciózneho francúzskeho tímu sa hetrikom postaral Kévin Gameiro, ktorý skóroval v 2., 50. a 53. minúte.

Hetrik ma prirodzene teší. Podarilo sa mi to druhýkrát v kariére, no verím, že nie naposledy. Všetky góly boli ako od Filippa Inzaghiho, v sezóne potrebujete aj také, uviedol člen národného výberu krajiny galského kohúta.

Kevin je mimoriadne psychicky odolný hráč, ktorý o sebe nikdy nepochybuje. Výborný je predovšetkým vo výbere pozície. Som rád, že mám v kádri takéhoto bombardéra, pochválil svojho zverenca kouč Antoine Kombouaré.

Slovan hral v Trenčíne nerozhodne 2:2, keď v prvom polčase prehrával už 0:2. Weiss označil tento duel za doteraz najlepší v aktuálnej sezóne Corgoň ligy.

Duel na bratislavských Pasienkoch má úvodný výkop plánovaný na 21.05 h, z pozície hlavného arbitra ho bude viesť Lee Probert, ktorého budú dopĺňať krajania Adam Watts, Simon Long a Jonathan Moss.

Náhradnými asistentmi budú Michael Oliver a Lee Stephen Mason. Na meranie síl bude dohliadať delegát Európskej futbalovej únie (UEFA) David Findlay zo Škótska a pozorovateľ rozhodcov Slawomir Stempniewski z Poľska. Slovanisti veria, že ich príde povzbudiť početná divácka kulisa.

Dúfam, že diváci prídu v hojnom počte a budú našim 12. hráčom na ihrisku, ako tomu bolo v predošlých dueloch. My zase urobíme všetko pre to, aby sme bodovali,vyhlásil Žofčák.

PSG je lídrom francúzskej ligy, čo je motivujúce pre nás i divákov a zároveň to je možno prísľub dobrého futbalu. Boli by sme najradšej ak by bolo vypredané, hoci počasie nemá byť ideálne,uzavrel Dobrotka.

© WEBNOVINY