Main Content

Slovensku sa rysuje kvalitný tím! Na MS by mohli prísť aj ďalší hráči zo zámoria

pondelok, 15. apríl 2019 12:37 | Autor: Martin Gregor

slovenská hokejová reprezentácia
slovenská hokejová reprezentácia | zdroj: TASR

V zámorskej AHL pôsobia ďalší zaujímaví hokejisti, ktorí môžu teoreticky posilniť slovenskú reprezentáciu.

Na rozdiel od rokov minulých sa v zámorí pred začiatkom tohtoročného svetového šampionátu dejú okolnosti v prospech našej reprezentácie. Už teraz je isté, že Slovensko na MS posilnia štyria hráči z NHL – Tomáš Tatar, Richard Pánik, Christián Jaroš Andrej Sekera, ktorých doplní v príprave aj Marián Studenič z AHL.

Okrem toho to veľmi reálne vyzerá aj s účasťou Erika Černáka, ktorého Tampa Bay napriek skvelým výkonom nášho mladého obrancu šokujúco prehráva v sérii s Columbusom už 0-3 na zápasy.

Možné posily z AHL

Marián Studenič nemusí byť jediným zástupcom AHL, ktorý zabojuje o miestenku na svetový šampionát. Sezóna sa skončila pre Marka Daňa, ktorého Manitobe zostala bez play-off. Daňo by tak mohol byť k dispozícii Ramsaymu a presvedčiť ho o svojich kvalitách. Práva na tohto útočníka má v rámci NHL Winnipeg, ktorý by ho mohol povolať do prvého tímu. V sérii so St. Louis prehráva 1-2 na zápasy.

Isté je, že v play-off AHL na seba narazia proti sebe Tomáš Jurčo z Charlotte proti Petrovi Cehlárikovi z Providence, čo naznačuje, že na farme sa čoskoro skončí sezóna aj pre ďalšieho slovenského útočníka, ktorého by sme radi videli na MS. Pravdou však je, že JurčoCehlárik môžu byť ešte povolaní aj do prvého tímu NHL. Jurčova Carolina prehráva s Washingtonom 2-0 na zápasy a Cehlárikov Boston remizuje s Torontom zatiaľ 1-1.

V bráne by nás teoreticky mohol posilniť aj Patrik Rybár, ktorý háji farby farmy Detroitu z Grand Rapids. V prvom kole vyraďovačky ho čakajú súboje proti Chicagu Wolves.