Main Content

VIDEO: Taliansky talent po rozhodnutí o triumfe Juventusu: Nie som Messi ani Ronaldo

nedeľa, 31. marec 2019 12:46 | Autor: TASR

Moise Kean
Moise Kean | zdroj: TASR

Turín 31. marca (TASR) - Mladý taliansky futbalista Moise Kean si formu z reprezentačného dresu preniesol aj do ligy. V sobotu v pozícii striedajúceho hráča rozhodol o víťazstve Juventusu Turín nad Empoli 1:0. Kean skóroval tri minúty po svojom príchode na ihrisko

Mário Mandžukič na seba naviazal dvoch obrancov súpera a prezieravo priklepol loptu hlavou voľnému Keanovi, ktorý zoči-voči brankárovi Bartlomiejovi Dragowskemu nezaváhal a strelil tretí gól v sezóne. "Nie som Messi ani Ronaldo, ale verím, že jedného dňa budem ako oni," reagoval 19-ročný útočník na porovnanie s najlepšími.

Rozruch okolo vychádzajúcej hviezdy sa snaží krotiť tréner Juventusu Massimiliano Allegri: "Streliť za Taliansko dva góly v dvoch dueloch a byť pod drobnohľadom verejnosti je fyzicky a psychicky únavné. Keď sa vrátil z národného tímu, vyzeral, že nevie, kde je. Má však všetky predpoklady na to, aby sa raz stal veľkým hráčom. Tie však mali aj mnohí pred ním, no počas kariéry zišli z tej správnej cesty."

Kean si počas uplynulej reprezentačnej prestávky otvoril účet v najcennejšom drese, keď skóroval proti Fínsku (2:0) a Lichtenštajnsku (6:0). Lídrovi Serie A chýbal Portugalčan Cristiano Ronaldo, ktorý pre zranenie stehna nedohral zápas kvalifikácie EURO 2020 proti Srbsku (1:1). Úradujúci majster má na čele tabuľky 18-bodový náskok pred druhým Neapolom, ktorý ma k dobru nedeľný zápas na ihrisku AS Rím.